02 stu 2016

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA „PRILIKA ZA SVE 2“ ODRŽAN PRVI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA

logici prilika za sve 2 gore

U okviru provedbe projekta „PRILIKA ZA SVE 2″ koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda, dana 31. listopada 2016. godine održan je prvi sastanak projektnih partnera. Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija, a projektni partneri su 22 osnovne i srednje škole kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač te PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Projekt „PRILIKA ZA SVE 2“ je nastavak uspješnog projekta „PRILIKA ZA SVE“ koji se provodio tijekom školske godine 2015/2016. te se njime ove godine osigurava 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 djece s teškoćama u razvoju s područja Koprivničko-križevačke županije do kraja školske godine 2016./2017. Pomoćnici u nastavi započeli su s radom u rujnu 2016. godine, nakon aktivnosti selekcije i programa uvođenja u rad.

Ukupna vrijednost projekta je 2.034.335,45 kn, a sukladno kriterijima natječaja, Prijavitelj osigurava 5% vlastitih sredstava (101.716,78 kn) kao iznos sufinanciranja za provedbu aktivnosti kroz 12 mjeseci.

Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i integracije učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno obrazovnim ustanovama na području Koprivničko-križevačke županije, dok je specifični cilj (svrha) osiguravanje 37 pomoćnika u nastavi za 22 škole u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Prvom sastanku projektnih partnera su prisustvovali svi članovi projektnog tima, a na istome se razgovaralo o nadolazećim projektnim aktivnostima, točnije o izradi 1. Zahtjeva za nadoknadom sredstava te o izradi promotivnih materijala i sadržaju edukacijske brošure koja će pomoći budućim pomoćnicima u radu s učenicima s teškoćama u razvoju. Također, govorilo se i o promo kampanji koja će se održati 03. prosinca 2016. godine u okviru međunarodnog Dana osoba s invaliditetom, a u svrhu senzibilizacije lokalne zajednice te šire javnosti kako bi se doprinijelo većem razumijevanju potreba uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. U narednom periodu je u planu i održavanje Početne konferencije projekta.

IMG 4760m

logici novi

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda

Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr.

Za više informacija o Operativnom programu www.esf.hr.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci