19 srp 2016

OBJAVLJEN TRAJNO OTVORENI POZIV MRRFEU-A POBOLJŠANJE PRISTUPA HITNOJ ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavilo je Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti.

Predmet ovog poziva je uspostavljanje objedinjenih hitnih bolničkih prijema u sedam bolnica u RH kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje.

Svrha ovog poziva je osiguravanje pristupa učinkovitoj hitnoj zdravstvenoj zaštiti kroz uspostavu objedinjenih hitnih bolničkih prijema.

Na razini hitne zdravstvene zaštite cilj je u okviru bolnica uspostaviti objedinjene hitne bolničke prijeme kao najučinkovitije u pristupu hitne medicinske skrbi. Sredstva u okviru ovog specifičnog cilja koristit će se kao potpora ulaganjima u sedam bolnica u RH za koje financiranje nije osigurano iz drugih izvora sa ciljem osiguravanja jednake dostupnosti hitne medicinske skrbi svim građanima RH. Iako je u Operativnom program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. navedeno da će se potpora ulaganjima osigurati za četiri bolnice, na temelju analize potrebnih ulaganja kao i raspoloživih izvora financiranja, odlučeno je da će se potpora osigurati za izgradnju/dogradnju/opremanje i za preostala tri objedinjena hitna prijema identificirana programom unutar inicijalno predviđene alokacije sredstava.

Prihvatljivi prijavitelji su sljedeći:
• KBC „Sestre milosrdnice“, za područje Grada Zagreba,
• KBC Split,
• OB Dubrovnik,
• OB „dr. Ivo Pedišić“, za područje Sisačko-moslavačke županije,
• KBC Osijek,
• OB Varaždin,
• OB Bjelovar.

Ukupan raspoloživi iznos bespovratnih sredstava za dodjelu u okviru ovog Poziva je 173.000.000,00 HRK.

Poziv se vodi kao trajno otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga do iskorištenja sredstava, s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 31. prosinca 2020.

Dostava projektnog prijedloga dozvoljena je najranije od 1. rujna 2016. godine.

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na e-mail: [email protected].

Dodatne informacije, kao i sam sažetak Poziva možete preuzeti OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci