01 lip 2016

PORA USPJEŠNO APLICIRALA 14 PROJEKATA NA NATJEČAJ INTERREG V-A PROGRAMA SURADNJE MAĐARSKA – HRVATSKA 2014.-2020.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci intenzivno radila na pripremi i razvoju projektnih ideja za prijavu na Prvi poziv na podnošenje projektnih prijedloga u okviru INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

Nakon niza održanih radnih sastanaka s potencijalnim prijaviteljima – jedinicama lokalne i regionalne samouprave, obrazovnim institucijama te ustanovama s područja Koprivničko-križevačke županije, dogovorena je suradnja i partnerstvo na ukupno 14 zajedničkih projektnih ideja. Prijavljeni projekti su prvenstveno iz domene razvoja turizma i turističke i kulturne infrastrukture, zatim iz domene razvoja obrazovanja te općenito suradnje na raznim područjima s mađarskim partnerima, ali i partnerima iz susjednih županija prihvatljivih za prijavu na navedeni natječaj.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja pružila je stručnu i tehničku pomoć u pripremi ukupno 14 projektnih prijedloga u kojima sudjeluje 11 partnera iz Koprivničko-križevačke županije, a čija je ukupna vrijednost gotovo 6 milijuna EUR-a. Rok za prijavu projektnih prijedloga bio je 31. svibnja 2016. godine, a prvi rezultati očekuju se krajem godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci