16 svi 2016

ODRŽAN JUBILARNI 20. PO REDU POLJOPRIVREDNI SAJAM DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održan je 13., 14. i 15. svibnja 2016. godine na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Organizatori sajma su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Savjetodavna služba, Srednja gospodarska škola Križevci, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, Hrvatska poljoprivredna komora, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

U okviru sajma predstavili su se izlagači poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina, a osim izložbeno-prodajnog te edukativnog dijela, sajam je upotpunjen i bogatim kulturno-umjetničkim programom.

Ovogodišnji sajam Dani travnjaka okupio je ukupno 123 izlagača iz Koprivničko-križevačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Zagrebačke županije, Bjelovarsko-bilogorske županije, Krapinsko-zagorske županije, Osječko-baranjske županije, Virovitičko-podravske županije, Sisačko-moslavačke županije te iz Republike Slovenije.

Sajam je započeo u petak 13. svibnja 2016. godine stručnim predavanjima za poljoprivredne proizvođače u prostoru Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica.

Na samom početku predavanja, zamjenik župana Darko Sobota, ujedno i predsjednik Organizacijskog odbora Dana travnjaka pozdravio je sve prisutne. Stručna predavanja otvorila je Srednja gospodarska škola iz Križevaca prezentacijom školskih programa koje nudi učenicima, dok je Visoko gospodarsko učilište iz Križevaca potom predstavilo stručne studije.

U nastavku predavanja, voditeljica Odjela za tržište i marketing poljoprivrednih proizvoda u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji Dubravka Živoder održala je predavanje na temu „Marketinški projekti u provedbi Hrvatske poljoprivredne agencije”.
Stručna predavanja završila su predavanjem voditelja Odjela za povećanje konkurentnosti u Sektoru za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj u Ministarstvu poljoprivrede Tomislava Petrovića u sklopu kojeg su svim prisutnima predstavljene Mjere 4., 5. i 6. Ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Drugi dan održavanja Dana travnjaka započeo je svečanim otvorenjem. Posjetitelje i izlagače pozdravili su zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije i predsjednik Organizacijskog odbora Darko Sobota, ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović, zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren te pomoćnik ministra poljoprivrede Zdravko Barać koji je ujedno i otvorio ovogodišnje Dane travnjaka.

Kulturni dio programa svečanog otvorenja upriličio je KUD „Srce” iz Koprivnice spletom podravskih pjesama.

Prilikom svečanog otvorenja manifestacije „Dani travnjaka” Koprivničko-križevačke županije proglašeni su najbolji proizvođači kravljeg i kozjeg mlijeka te najperspektivniji mladi proizvođač.

Radi loših vremenskih prilika, ovogodišnje predstavljanje mladih uzgajivača goveda u sklopu 9. Bambino kupa održano je u šatoru. Mladim uzgajivačima, zaslužena priznanja i poklon pakete uručili su Darko Koren i ravnateljica Hrvatske poljoprivredne agencije Marija Vukobratović.

Već tradicionalno natjecanje u ručnoj košnji, koje se trebalo održati zadnji dan manifestacije „Dani travnjaka” odgođeno je zbog loših vremenskih prilika, a svima koji su unatoč vremenu stigli na prostor Sajmišta u Koprivnici uručene su zahvalnice i pokloni Koprivničko-križevačke županije i sponzora.

Tijekom subote i nedjelje u vremenu od 11,00 do 18,00 sati održan je i konjički turnir Croatia cup.

IMG 3149 copyIMG 3156 copyIMG 3241

IMG 3195

IMG 3287

 

 

IMG 3267 copyIMG 6631

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci