29 tra 2016

OTVOREN NATJEČAJ LIDER INVEST-a: NOMINIRAJTE INVESTICIJU

Dana 12. travnja 2016. godine predstavljen je projekt Lider invest u sklopu kojeg će se birati najbolje velike, srednje i male proizvodne investicije u Hrvatskoj. Misija projekta Lider invest je prepoznavati i promicati investicije koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost te primjerom i stečenim iskustvima jačaju povjerenje u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače/investitore.

Kriteriji odabira su udio izvoza, broj novootvorenih radnih mjesta i suvremenost tehnologije. Stručni odbor, kojeg čine devet članova, vrednovat će investicije i prema prihodu po zaposlenom, udjelu domaćeg materijala, procjeni stupnja dodane vrijednosti, stupnju finalizacije proizvoda te utjecaju na okolinu – održivosti.

 

Nominirati se može investicija:

· Koja stvara uvjete za zapošljavanje većeg broja ljudi,

· Koja pridonose razvoju proizvodnje,

· Koja uvodi i razvija nove tehnologije,

· Koja podiže sigurnost i kvalitetu života građana,

· Koja pridonosi održivom razvoju i zaštiti okoliša

· Koja stvara dodanu vrijednost i pridonosi konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva.

 

Nagrade će se dodijeliti u sljedećim kategorijama:

· Velika – investicija je veća od 100.000.001 kune,

· Srednja – investicija između 10.000.001 kune i 100.000.000 kuna,

· Mala – investicija manja od 10.000.000 kuna.

 

Natječaj je otvoren do 15. srpnja 2016. godine, a nominirati se mogu sve investicije koje su započele s proizvodnjom u periodu od 1. svibnja 2014. do 30. travnja 2015. godine.

U srijedu 19. listopada 2016. u Zagrebu dodijelit će se nagrade odabranim investicijama.

Nominaciju investicije može napraviti poduzeće samostalno kao i poduzetničke potporne institucije i jedinice lokalne uprave i samouprave koje imaju saznanja o provedenim investicijama putem obrasca dostupnog na sljedećem linku: http://lider.media/lider-invest-2016/nominirajte-investiciju/.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci