29 tra 2016

U „PORI“ ODRŽAN ZAJEDNIČKI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U PROJEKTU ZA PODUZETNIKE „PP LIGHT SCHEME“ U OKVIRU INTERREG V-A PROGRAMA SURADNJE MAĐARSKA-HRVATSKA 2014-2020.

U prostorima „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja 29. travnja 2016. godine održan je sastanak na kojem su sudjelovali predstavnici institucija iz programskog područja INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.: „PORE” Razvojne agencije Podravine i Prigorja, REDEA-e Regionalne razvojne agencije Međimurje, VIDRA-e Agencija za razvoj Virovitičko-podravske županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, HAMAG BICRO-a, Zajedničkog tajništva iz Budimpešte, Centra za poduzetništvo Županije Somogy, Zaklade za razvoj poduzetništva županije Zala te predstavnici konzultanata koji su radili na projektu.

U okviru Programa INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. Prioritetna os 1. – Povećanje konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika, po prvi puta se očekuju natječaji za bespovratna sredstva koji će biti namijenjeni poduzetnicima Na sastanku se raspravljalo i diskutiralo o nacrtu Uputa za PP light scheme koje definiraju tko su korisnici i koje su njihove uloge, prihvatljivosti aktivnosti te pitanjima oko državnih potpora, provedbe javne nabave, ulozi razvojnih agencija u projektu i vrednovanju projektnih prijedloga te načinu provedbe odobrenih projekata, načinu izvještavanja i plaćanja odobrenih troškova. Prvi natječaji za bespovratna sredstva za poduzetnike u okviru INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. očekuje se početkom sljedeće godine.

pp light 1 pp light 2pp light 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci