25 tra 2016

BESPLATNA KONFERENCIJA O MIKROKREDITIRANJU ZA MIKRO PODUZETNIKE U ORGANIZACIIJI HBOR-a

Hrvatska banka za obnovu i razvitak, pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske, organizira konferenciju o mikrokreditiranju uz potporu EU koja će se održati 29. travnja 2016. godine s početkom u 9,00 sati u dvorani hotela Westin u Zagrebu.

Cilj panel rasprave bit će upoznavanje mikro poduzetnika s mogućnostima koje im pružaju postojeći i novi načini financiranja, kao i upoznavanje s novim programima i poticajima koji su im na raspolaganju.

Na panelu će uz predstavnike Vlade sudjelovati i predstavnici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG BICRO), Centra za politiku razvoja malih i srednjih poduzeća i poduzetništva (CEPOR), Hrvatske obrtničke komore te Europskog investicijskog fonda (EIF).

U drugom dijelu konferencije održat će se dvije besplatne radionice. Na jednoj će se educirati poduzetnici kako napraviti dobar poslovni plan, dok će druga pokrivati temu uspješnog upravljanja likvidnošću.

Na Konferenciji će biti predstavljen i program HBOR-a “Mikrokreditiranje uz potporu EU” koji se provodi u suradnji s poslovnim bankama, a namijenjen je mikro poduzetnicima, fizičkim i pravnim osobama koje zapošljavaju do 10 zaposlenika i ostvaruju godišnji poslovni prihod do 2 milijuna eura.

Ovim programom je mikro poduzetnicima olakšan pristup financiranju zbog značajno smanjenih zahtjeva za instrumentima osiguranja: kreditiranje samo uz mjenice i zadužnice te eventualno zasnivanje hipoteke na opremi, ali isključivo onoj koja se nabavlja iz odobrenog kredita.

Više o navedenom, možete pronaći na slijedećem linku: http://www.hbor.hr/konferencija-o-mikrokreditiranju

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci