15 ožu 2016

NAJAVA RADIONICE O PROVEDBI PROGRAMA ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE ZA 2016. GODINU

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU u suradnji s Bjelovarsko-bilogorskom županijom organizira radionicu o provedbi „Programa održivog razvoja lokalne zajednice za 2016. godinu” koja će se održati

22. ožujka 2016. (utorak) u 11:00 sati

u hotelu Central,

Vatroslava Lisinskog 2, Bjelovar.

Radionica se organizira za podnositelje s područja Koprivničko-križevačke, Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske, Međimurske i Varaždinske županije.

Kroz Program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti do 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Program se provodi po metodologiji ESI fondova, čime izravno doprinosi jačanju i daljnjem razvoju administrativnih kapaciteta samih korisnika, s ciljem učinkovitijeg povlačenja sredstava ESI fondova.

Kroz Program je u prethodnom razdoblju financirano 600 projekata, čime je ispunio svega 23% potreba najslabije razvijenih područja Republike Hrvatske.

Radionicu provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a namijenjena je prvenstveno predstavnicima regionalne i lokalne samouprave.

Prijave je potrebno poslati na e-mail [email protected] najkasnije do ponedjeljka, 21. ožujka 2016. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci