14 ožu 2016

PODUZETNICI S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE PREDSTAVILI SE NA 15. PO REDU SAJMU PROIZVODI HRVATSKOG SELA

Prošlog vikenda, od 11. do 13. ožujka 2016. godine na prostoru Boćarskog doma u Zagrebu održan je 15. po redu sajam Proizvodi hrvatskog sela.

Ovogodišnji sajam održan je pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba.

Proizvodi hrvatskog sela je specijalizirani sajam na kojem se izlažu, promoviraju i prodaju tradicijski proizvodi hrvatskog sela – hrana, piće, rukotvorine i suveniri sa ciljem njegovanja kulture i tradicije hrvatskog sela te pružanja mogućnosti malim gospodarstvima da promoviraju i prodaju svoje izvorne proizvode, koji su na tržištu teško dostupni.

Svečano otvorenje sajma održano je u petak 11. ožujka 2016. godine na kojem se ispred organizatora obratio gospodin Damir Kovačić, direktor tvrtke Agrarno savjetovanje d.o.o., gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić i gospodin Davor Romić, ministar poljoprivrede koji je ujedno i svečano otvorio sajam na kojem se ove godine predstavilo oko 250 izlagača iz cijele Hrvatske.

Osim prodajno izložbenog dijela, na ovogodišnjem sajmu predstavljena su stara jela pripremljena od posebno vrijednih tradicijskih namirnica pod nazivom „Okusi i mirisi Hrvatske”.

PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i ove godine je organizirala zajednički nastup izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije na kojem se predstavilo petnaest izlagača, uglavnom proizvođača mliječnih proizvoda, meda, vina i cvijeća te prerađevina od voća i rukotvorina od prirodnih materijala.

Izlaganje na 15. po redu sajmu Proizvodi hrvatskog sela za izlagače s područja Koprivničko-križevačke županije je bilo besplatno, a troškove izložbenog prostora financirala je PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

IMG 2257 IMG 2259IMG 2264IMG 2263

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci