18 pro 2015

OLAKŠAN POSTUPAK PRIJAVE ZA PROGRAM EUROSTARS

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije objavila je poziv za prijavu međunarodnih suradničkih projekata u program Eurostars 2, namijenjenog tvrtkama koje se bave istraživanjem i razvojem. Programom Eurostars potiču se mala i srednja poduzeća na suradnju s međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih aktivnosti.

Cilj programa je potaknuti tvrtke na ulaganje u aktivnosti istraživanja i razvoja te na taj način jačati njihov inovacijski kapacitet, potaknuti međunarodnu suradnju poduzetnika i stvoriti temelje za međunarodni tržišni plasman. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu.

U svrhu olakšanja procesa ulaska u program ove godine je kao novitet uvedena mogućnost predaje online pretprijave HAMAG-BICRO-u, nakon čega će natjecatelji dobiti savjetodavne povratne informacije o svojoj pretprijavi te mogućnost uklanjanja eventualnih uočenih nedostataka.

Rok za popunjavanje pretprijave je 12. siječnja 2016., a HAMAG-BICRO će natjecateljima pružiti povratne informacije o pretprijavi do 26. siječnja 2016. godine.

Nakon toga natjecateljima je ostavljeno dovoljno vremena za uklanjanje uočenih nedostataka u projektnoj prijavi te je rok za predaju pune prijave 18. veljače 2016. do 20.00 sati.

Odluka o uspješnim prijavama koje su zadovoljile sve propisane uvjete biti će objavljena u srpnju i rujnu 2016. godine.

Glavni partner na projektu mora biti malo ili srednje trgovačko društvo koje se bavi istraživanjem i razvojem (R&D performing SME) te mora provoditi najmanje 50% aktivnosti. Ostali partneri na projektu moraju biti mala ili srednja poduzeća.

Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija.

Maksimalan iznos bespovratne potpore po pojedinom projektu iznosi najviše 200.000 eura ili do70 % udjela hrvatskog partnera na projektu, ovisno o tome što je manje. Projekt može trajati najduže tri godine (36 mjeseci).

Ostale detalje o načinu i uvjetima prijave pogledajte na slijedećem linku: http://www.hamagbicro.hr/olaksan-postupak-prijave-za-program-eurostars/.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci