01 pro 2015

NAJAVA POZIVA “POVEĆANJE RAZVOJA NOVIH PROIZVODA I USLUGA KOJI PROIZLAZE IZ AKTIVNOSTI ISTRAŽIVANJA I RAZVOJA”

Na stranicama Strukturnih fondova objavljena je najava Poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Europski fond za regionalni razvoj, nadležno tijelo Ministarstvo gospodarstva. Javna objava Poziva očekuje se u trećem kvartalu 2015. godine, a trajat će do iskorištenja sredstava a najkasnije do 31. prosinca 2020. Potencijalni prijavitelji su mikro, mali i srednji poduzetnici, te veliki poduzetnici.

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga provodit se u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”,Prioritetne osi 1 „Jačanje gospodarstva primjenom istraživanja i inovacija„; Specifičnog cilja 1.b.1 „Novi proizvodi i usluge koji kao rezultat djelatnosti istraživanja, razvoja i inovacija (IRI) „; Operacije 1.b.1.1.„Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja”.

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 100 milijuna EUR, a najniža vrijednost potpore, odnosno najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po projektu po pojedinom korisniku u okviru ovog Poziva iznosi 190.000,00 HRK (25.000,00 EUR), dok je najviša vrijednost potpore, odnosno najviši iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti po projektu po pojedinom korisniku u okviru ovog Poziva 57.000.000,00 HRK (7.500.000,00 EUR).

Cilj ovog Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.

Cjelokupnu najavu Poziva možete pronaći na sljedećem linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1158

Za sve dodatne informacije slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel. 621-978 ili na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci