11 svi 2015

NAJAVA RADIONICE O ULOZI JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE U JAČANJU PODUZETNIŠTVA ŽENA

U organizaciji Ministarstva poduzetništva i obrta i GTF – Inicijative za održivi rast, dana 13. svibnja 2015. godine, s početkom u 10,30 sati u Hotelu International, Miramarska 24, Zagreb održati će se radionica o ulozi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u jačanju poduzetništva žena.

U uvodnom dijelu, Ministarstvo poduzetništva i obrta predstavit će Strategiju razvoja poduzetništva žena u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2014. do 2020. godine, a cilj radionice je utvrditi mogućnosti jačanja poduzetništva žena kroz provedbu mjera i aktivnosti predviđenih u Akcijskom planu za provedbu Strategije razvoja poduzetništva žena s jedne strane, a u skladu s potrebama i mogućnostima na razini županija s druge strane.

Radionica je namijenjena predstavnicima županija i Grada Zagreba te se očekuje njihovo aktivno sudjelovanje u predstavljanju aktivnosti koje su do sada poduzete u cilju jačanja poduzetništva žena na razini svake županije, kao i u predstavljanju planova za provedbu mjera i aktivnosti u predstojećem razdoblju.

Radionici će prisustvovati i gđa Therese Murphy i gosp. Maurizio Mosca iz EIGE – Europskog instituta za ravnopravnost spolova, kao i predstavnici hrvatskih i europskih institucija koji kroz svoje aktivnosti sudjeluju u jačanju poduzetništva žena: Ureda za ravnopravnost spolova Vlada Republike Hrvatske, Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Europske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtničke komore.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci