27 tra 2015

NAJAVA 19. POLJOPRIVREDNOG SAJMA DANI TRAVNJAKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE

Poljoprivredni sajam Dani travnjaka Koprivničko-križevačke županije održat će se 15., 16. i 17. svibnja 2015. godine na već tradicionalnoj lokaciji na prostoru koprivničkog Sajmišta.

Organizatori sajma su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica, Poljoprivredna savjetodavna služba, Srednja gospodarska škola Križevci, Hrvatska poljoprivredna agencija, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Visoko gospodarsko učilište u Križevcima, HGK Županijska komora Koprivnica, HOK Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Sajam Dani travnjaka profilirao se u značajnu sajamsku priredbu na području stočarske, ratarske, ekološke, voćarske, vinogradarske i tradicijske poljoprivredne proizvodnje te ostalog poduzetništva s posebnim naglaskom na ruralni razvoj.

Na Danima travnjaka ove će se godine predstaviti izlagači poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, zaštitnih sredstava, opreme i alata za poljoprivredu, autohtonih i tradicionalnih proizvoda od sira, meda, vina, prerađevina voća i povrća te izvornih suvenira i rukotvorina. Osim izložbeno prodajnog karaktera, sajam će ponuditi mnoštvo edukativnog, zabavnog i kulturnog sadržaja.

Ovogodišnji sajam usmjeren je na ruralni razvoj te na proširenje ponude novim proizvodima, podizanje kvalitete nastupa izlagača i podizanje kvalitete ekoloških i tradicionalnih proizvoda.

Sajam započinje u petak 15. svibnja 2015. godine stručnim predavanjima koje će se održati u prostoru HGK, Županijske komore Koprivnica.

Svečano otvorenje održat će se u subotu u 10,00 sati, nakon čega će uslijediti nagrađivanje najboljih poljoprivrednih proizvođača mlijeka i mesa te kulturno umjetnički program.

Osim konjičkih igara koje organizira konjički klub „Bilogorski rendžeri”, u subotu će se održati kup mladih uzgajivača – Bambino kup na kojem će sudjelovati djeca koja će pokazati svoje vještine u vođenju teladi, dok će se u nedjelju održati tradicijski prikaz ručne košnje i natjecanje u ručnoj košnji.

Tijekom subote i nedjelje u vremenu od 11,00 do 18,00 sati održavat će se konjički turnir.

Koprivničko-križevačka županija će u cilju poticanja ruralnog razvoja financirati troškove izložbenog prostora za sve izlagače.

Pozivamo sve zainteresirane poduzetnike da iskoriste mogućnost promidžbe na ovogodišnjim Danima travnjaka i prijave se za izlaganje svojih proizvoda i usluga.

Rok za prijavu izlaganja je 06. svibnja 2015. godine.

PRILOG:

1. Pozivnica za izlaganje
2. Prijava za nastup

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci