14 tra 2015

RASPISAN NATJEČAJ ZA PODMJERU 5.2. “POTPORA ZA ULAGANJA U OBNOVU POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA I PROIZVODNOG POTENCIJALA NARUŠENOG ELEMENTARNIM NEPOGODAMA, NEPOVOLJNIM KLIMATSKIM PRILIKAMA I KATASTROFALNIM DOGAĐAJIMA”

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je u Narodnim novinama br. 40/15 od dana 10. travnja 2015. Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za Podmjeru 5.2 „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima” (Natječaj) za područja sukladno odlukama o proglašenju elementarnih nepogoda.

Popis područja nalazi se u Prilogu V Natječaja.

Predmet natječaja je dodjela sredstava sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere 5 „Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti”, podmjere 5.2. „Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima” iz programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. (NN 112/2014) (Pravilnik).

Prihvatljivi korisnici s poručja Koprivničko-križevačke županije su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava sukladno Zakonu o poljoprivredi, a koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i Natječajem te se nalaze na području jedne od navedenih jedinica lokalne samouprave: Grad Đurđevac, Općina Drnje, Općina Ferdinandovac, Općina Gola, Općina Hlebine, Općina Kloštar Podravski, Općina Koprivnički Bregi, Općina Koprivnički Ivanec, Općina Legrad, Općina Molve, Općina Novigrad Podravski, Općina Peteranec, Općina Rasinja, Općina Virje, Općina Kalinovac, Općina Podravske Sesvete, Općina Kalnik i Općina Gornja Rijeka.

Natječaj traje do 10. lipnja 2015., a detalje možete pogledati ovdje.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci