30 ožu 2015

OTVOREN NATJEČAJ ZA SREDSTVA FONDA ZA KULTURNU RAZNOLIKOST (IFCD) 2015.

Otvoren je natječaj za prijavu projekata za financiranje sredstvima UNESCO-ovog Fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) Konvencije za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja (2005.).

IFCD podupire projekte kojima se potiče širenje dinamičnog kulturnog sektora, osobito kroz aktivnosti koje omogućavaju uvođenje i/ili razradu politika i strategija, koje izravno utječu na stvaranje, proizvodnju, širenje, distribuciju te pristup raznolikosti kulturnih izričaja, kao i osnaživanje institucionalnih infrastruktura koje potiču održive lokalne i regionalne kulturne industrije.

Prijave za financiranje sredstvima IFCD – a moraju zadovoljavati sljedeće:

  • baviti se ciljevima, prioritetima i područjima djelovanja Konvencije 2005. i IFCD –a;
  • odgovarati potrebama i prioritetima zemlje u kojoj će se projekt provoditi te biti isplative i relevantne;
  • doprinositi postizanju konkretnih, mjerljivih, realističnih i održivih rezultata;
  • utjecati na širenje dinamičnog kulturnog sektora;
  • promicati suradnju jug – jug i sjever – jug – jug;
  • omogućavati ostvarivanje dugoročnih ciljeva projekta te promicati održivost projekta;
  • zadovoljavati načelo financijske odgovornosti.

Najveći iznos koji se može zatražiti za financiranje projekata je 100.000 USD, uz napomenu da se s provođenjem istih može započeti najranije u ožujku 2016. godine.

Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO poziva sve one koji zadovoljavaju kriterije natječaja da svoje projekte prijave izravno preko online prijavne platforme UNESCO-a do 15. travnja 2015. godine te na znanje Ministarstva kulture – [email protected]. Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO po pozivu iz UNESCO-a napravit će evaluaciju projekata i proslijediti na daljnju procjenu samo projekte koji zadovoljavaju kriterije koje nalaže Konvencija za zaštitu i promicanje raznolikosti kulturnih izričaja.

Više o samom natječaju možete pronaći na sljedećem linku: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=12024

Za dodatne informacije i prijavu slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica na tel: 621-978 ili e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci