27 ožu 2015

U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA COMMON CROSS BORDER STRATEGY ODRŽAN ZAJEDNIČKI SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U BJELOVARU

U četvrtak, 26. ožujka 2015. godine u Bjelovaru, u prostorima Bjelovarsko-bilogorske županije, održan je zajednički sastanak projektnih partnera u okviru provedbe projekta Common Cross Border Strategy. Ispred županije Somogy kao glavnog korisnika u projektu sastanku je nazočio zamjenik župana Mr. Norbert Biró, ispred Bjelovasrko bilogorske županije župan Damir Bajs, te predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja te Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije.

Cilj projekta je izrada zajedničke Strategije regionalnog razvoja pograničnog područja za županiju Somogy, Bjelovarsko-bilogorsku i Koprivničko-križevačku županiju. Taj će strateški dokument biti temelj za pripremu zajedničkih projekata koji će se aplicirati na natječaje iz novog Operativnog programa Mađarska – Hrvatska za razdoblje od 2014.-2020..

Ukupna vrijednost projekta je 114.201,47 €, a traje 16 mjeseci, od 01. veljače 2014. godine do 31. svibnja 2015. godine.

Obzirom da se bliži kraj projekta projektni su partneri prezentirali provedene aktivnosti.
Projekt menadžer ispred Glavnog korisnika gospodin Márk Gábor prezentirao je dosadašnji tijek svih aktivnosti u projektu te se zahvalio svim partnerima na dobroj suradnji.

Prezentaciju svih do sada odrađenih aktivnosti PORE održala je gđa Tihana Kraljić, Voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje u PORI. Kako bi osigurala izradu kvalitetnog strateškog dokumenta PORA je organizirala i održala ukupno 7 tematskih radionica za relevantne dionike s područja Koprivničko-križevačke županije na kojima je dobila direktne inpute potrebne za izradu strateškog razvojnog dokumenta za područje Koprivničko-križevačke županije u projektu. Radionice su održane za Radnu grupu za izradu i izvještavanje o provedbi Županijske razvojne strategije Koprivničko-križevačke županije za razdoblje 2014.-2020. te za sektore gospodarstva, poljoprivrede, turizma, zaštićene kulturne i prirodne vrijednosti, civilni sektor i školstvo. Navedenim radionicama prisustvovalo je ukupno 117 sudionika s područja Koprivničko-križevačke županije. PORA je Strategiju regionalnog razvoja prekograničnog područja za Koprivničko-križevačku županiju dostavila glavnom partneru.

Tijek dosadašnjih aktivnosti ispred Regionalne razvojne agencije Bjelovarsko-bilogorske županije prezentirao je zamjenik direktora gospodin Marinko Bartulović.

DSC00058 300 200 s c1

DSC00065 300 200 s c1 copy

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci