10 velj 2015

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 11. MEĐUNARODNOM SAJMU PČELARSTVA U GUDOVCU

U organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o., Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Pčelarske udruge Bilogora Bjelovar od 6. – 8. 2. 2015. godine na sajamskim prostorima Bjelovarskog sajma d.o.o. u Gudovcu održan je 11. po redu Međunarodni pčelarski sajam.

Službeno otvorenje 11. Međunarodnog pčelarskog sajma tradicionalno je održano u subotu. Nakon pozdravnih govora direktora sajma Davorina Posavca, predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimira Bileka, gradonačelnika Bjelovara Antuna Korošeca, župana Bjelovarsko-bilogorska županije Damira Bajsa, sajam je otvorenim proglasio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, na Sajmu se predstavilo osam izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije – proizvođači meda, proizvoda od meda i opreme za pčelarstvo: VIP 2, obrt za proizvodnju satnih osnova Koprivnica; Zdenkini medenjaci, svjećarski i medičarski obrt Koprivnica; Kuki – Pal, obrt za trgovinu i proizvodnju potpaljivača i svijeća; OPG Sedmak Slavko, Đurđevac; OPG Pintar Josip, Đurđevac; OPG Mihac Dražen, Virje; OPG Markov Damir, Đurđevac; OPG Rastija Tomislav, Đurđevac.

Pčelarski sajam je po prvi puta ove godine trajao tri dana, a u sklopu Sajma održao se po prvi puta Sajam vina i vinogradarstva.

Osim izložbenog i prodajnog dijela, Sajam je ponudio i bogat edukativni program. U stručno-edukativnom dijelu održano je 9 stručnih predavanja na kojima su sudjelovali stručnjaci s područja pčelarstva iz Italije, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske koji su predstavili nove znanstvene spoznaje o pčelama i suvremenim pčelarskim problemima.

Osim predavanja, izložbe, prodaje meda i ostalih pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, održano je i tradicionalno ocjenjivanje medenjaka.

Uz velik broj izlagača iz Hrvatske i inozemstva, 11. Međunarodni pčelarski sajam je kao najveća specijalizirana pčelarska manifestacija u široj regiji privukao i veliki broj posjetitelja iz Hrvatske i okolnih država.

IMG 1861IMG 1862 copy

IMG 1856 copy

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci