10 velj 2015

PORA ODRŽALA PREZENTACIJU POZIVA ZA ISKAZ INTERESA PREMA PROGRAMU „ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE“ ZA 2015. GODINU

Danas je u prostorima Koprivničko-križevačke županije PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja održala prezentaciju Poziva za iskaz interesa za sufinanciranje projekata u 2015. godini prema „Programu održivog razvoja lokalne zajednice” Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije objavljenog 06. veljače 2015. godine.

Prezentaciji su nazočili zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ivan Pal, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac, načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, te predstavnici grada Đurđevca i općina Peteranec, Koprivnički Bregi, Drnje, Kalinovac, Virje, Sveti Ivan Žabno, Sokolovac, Đelekovec, Ferdinandovac i Novigrad Podravski.

Program je namijenjen sufinanciranju infrastrukturnih radova na objektima komunalne, socijalne i gospodarske infrastrukture. Prihvatljivi podnositelji su jedinice lokalne samouprave I., II. i III. skupine, odnosno jedinice čiji indeks razvijenosti je do 100% prosjeka Republike Hrvatske. Na području Koprivničko-križevačke županije to su sve jedinice lokalne samouprave osim grada Koprivnice.
Alokacija za Koprivničko-križevačku županiju iznosi 1.976.000,00 kuna, a ostvariti se mogu bespovratna sredstva u iznosu od minimalno 50.000,00 kuna do maksimalno 2.000.000,00 kuna s PDV-om.

Na samom početku prisutne je pozdravila ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Melita Birčić, a prezentaciju je održala voditeljica Odjela za regionalni i ruralni razvoj, te strateško planiranje Tihana Kraljić istaknuvši bitne uvjete za prijavitelje i izmjene u odnosu na prethodnu godinu. Istaknula je kako se radi o Programu koji se uspješno provodi na području Koprivničko-križevačke županije, te da je tijekom 2013. i 2014. godine za Koprivničko-križevačku županiju bilo alocirano 4.852.000,00 kn, a u konačnosti je odobreno 5.113.000,00 kn, odnosno više od prvotnih alokacija.

Nakon održane prezentacije nazočni sudionici su postavljali konkretna pitanja, te se raspravljalo o planiranim ulaganjima.

IMG 5243IMG 5238

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci