05 velj 2015

TIM ZA RURALNI RAZVOJ KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE ODRŽAO PREZENTACIJU MJERE 4.1. ULAGANJE U FIZIČKU IMOVINU IZ PROGRAMA RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-2020. U ĐURĐEVCU

Tim za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije održao je sinoć drugu po redu prezentaciju mjere 4.1. Ulaganje u fizičku imovinu iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., za podmjeru 4.1. operaciju 4.1.1. i 4.1.2., te podmjeru 4.2. operaciju 4.2.1., za koje su objavljeni Natječaji za provedbu.

Prezentacija je održana u Hotelu Picok u Đurđevcu, a u organizaciju je bio uključen i LAG PODRAVINA.

Uvodno se potencijalnim prijaviteljima obratila voditeljica LAG-a Mihaela Lončar i predsjednik LAG-a Branko Sobota. Ispred Koprivničko-križevačke županije nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac, te istaknuo važnost provedbe Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. na području Koprivničko-križevačke županije.

Voditelj Tima za ruralni razvoj i Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić detaljno je prezentirao navedene podmjere i operacije za koje je raspisan Natječaj za provedbu, od temeljnih uvjeta i kriterija koje moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji, postupka ocijenjivanja i praga prolaznosti, te prihvatljivih ulaganja.

Prezentacija je izazvala veliki interes prije svega obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, te je okupila 80 potencijalnih korisnika mjere.

Nakon prezentacije otvorena je rasprava, te su nazočni postavljali konkretna pitanja. Na pitanja su odgovarali nazočni članovi Tima za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije: Voditelj Tima Denis Maksić i Zdenka Marić iz Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije , mr.sc. Dario Zagorec viši koordinator za stočarstvo iz Savjetodavne službe, te Tihana Kraljić i Franjo Babić iz PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Prema rasporedu Tim za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije održat će prezentaciju danas 05. veljače 2015. u Koprivnici, HGK Županijska komora Koprivnica, Frankopanska 3 u 18:00 sati.

IMG 5982IMG 5987IMG 6036IMG 6009

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci