05 velj 2015

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU INFO DANA – PROGRAM TRANSNACIONALNE SURADNJE SREDIŠNJA EUROPA 2014. – 2020.

Program transnacionalne suradnje Središnja Europa 2014. – 2020. prvi je transnacionalni INTERREG program koji je Europska komisija usvojila 16. prosinca 2014. godine.

Program obuhvaća 9 srednjoeuropskih država članica Europske unije: Austriju, Češku, Hrvatsku, Italiju (Emilia-Romagna, Friuli Venezia Giulia, Liguria, Lombardia, Piemonte, Provincia Autonoma Bolzano, Provincia Autonoma Trento, Valle d’Aosta i Veneto), Mađarsku, Njemačku (Baden-Württemberg, Bavarska, Berlin, Brandenburg, Mecklenburg-Vorpommern, Saska, Saska-Anhalt i Thüringen), Poljsku, Sloveniju i Slovačku.

Do 2020. državama sudionicima će biti na raspologanju 246 milijuna eura. Cilj je jačanje regionalne konkuretnosti, jačanje energetske učinkovitosti, bolje upravljanje kulturom i prirodnim baštinama te poticanje zelenog prometa.

Raspisivanje prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga planiran je za 12. veljače 2015. godine, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, u suradnji s Javnom ustanovom RERA S.D. i zajedničkim tajništvom programa, poziva na sudjelovanje na nacionalnim info danima koji će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na prvi poziv.

Info dan će se održati u Zagrebu 24. veljače te Splitu 26. veljače 2015. godine.

Prijavnicu za sudjelovanje na jednoj od radionica možete pronaći na sljedećem linku: PRIJAVNICA.

Više informacija o prioritetima financiranja Programa kao i pravila za sudjelovanje mogu se pronaći u BROŠURI. Ostale dokumente o novom programu suradnje možete pronaći na linku: www.central2020.eu.

Programska stranica besplatna Zajednica SREDIŠNJE EUROPE (CENTRAL EUROPE Community) okuplja više od 1.300 organizacija i nudi pristup bazi podataka projektnih ideja s već 90 prijedloga suradnje koji traže partnere.

Nakon objave prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga u veljači 2015. godine, Program će organizirati trening za vodeće partnere o kojem detaljne informacije možete pronaći OVDJE.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci