21 lis 2014

ČLANOVI ŽUPANIJSKOG TIMA ZA RURALNI RAZVOJ NA EDUKACIJI U MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE

Članovi Tima za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije Zdenka Marić – Koprivničko-križevačka županija, Tihana Kraljić – PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja, Denis Maksić – Koprivničko-križevačka županija i Dario Zagorec – Poljoprivredna savjetodavna služba, Podružnica Koprivničko-križevačka županija nazočili su edukaciji koju je za članove županijskih timova Bjelovarsko-bilogorske, Karlovačke, Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske, Sisačko-moslavačke, Varaždinske i Zagrebačke županije, te za tim Grada Zagreba dana 20. listopada 2014. godine u Zagrebu organiziralo Ministarstvo poljoprivrede.

Edukaciju su ispred Ministarstva poljoprivrede vodili Dragomir Đević, voditelj Službe za održivi razvoj ruralnih područja i Tomislav Petrović, načelnik Odjela ekološke i integrirane poljoprivrede.

Članovi županijskih Timova za ruralni razvoj informirani su da će Pravilnici za Mjeru 7. „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima” i Mjeru 4. „Ulaganja u fizičku imovinu” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. godine biti objavljeni u Narodnim novinama tijekom mjeseca studenoga ove godine.

Također se u prvoj polovini mjeseca prosinca ove godine planira objava Javnih poziva za podmjeru 7.1. „Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti”, te podmjere 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva” i 4.2. „Ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda”.

Navedene podmjere su detaljno prezentirane, a na raspravi koja je uslijedila članovi županijskih timova imali su prigodu postavljati dodatna pitanja.

Na 17. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije koji se održava od 07. do 09. studenoga u Sporstkoj dvorani u Križevcima dana 09. studenog (nedjelja) u 11,00 sati biti će održana prezentacija „Ruralni razvoj u RH 2014. – 2020. i primjeri dobre prakse (LEADER)” na kojem će  biti prezentirane navedene podmjere.

Stoga pozivamo sve potencijalne korisnike-jedinice lokalne samouprave do 10.000 stanovnika, te obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrte i trgovačka društva upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava da nazoče navedenom predavanju, gdje će predstavnicima ministarstva i članovima Tima za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije moći postavljati pitanja.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci