26 ruj 2014

DOGOVORI OKO BUDUĆE SURADNJE NA PROJEKTIMA PREKOGRANIČNE SURADNJE S GRADOM CSURGOM

Predstavnici PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja (PORA KKŽ) na čelu s ravnateljicom Melitom Birčić i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Koprivničko-križevačke županije Marijan Štimac boravili su dana 25. rujna 2014. godine u službenom posjetu gradu Csurgu.

Na zajedničkom radnom sastanku gradonačelnik grada Csurga gospodin Fustos Janos i suradnici prezentirali su svoje projekte, te izrazili želju za razvijanjem zajedničkih projekata u narednom razdoblju.

Okvir za razgovor oko buduće suradnje bio je nacrt Operativnog programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska za razdoblje 2014.-2020. godina. U njemu su definirane četiri prioritetne osi: Gospodarski razvoj, Održivo korištenje prirodnih i kulturnih dobara, Suradnja i Obrazovanje.

Obje strane suglasne su da navedeni prioriteti otvaraju brojne mogućnosti za osmišljavanje i provedbu zajedničkih projekata.

Nakon sastanka organiziran je posjet tvrtkama i institucijama značajnim za grad Csurgo-šumarstvu SEFAG, elektroničkoj tvrtki Dynamic-Csurgo, Mikroregijskom zdravstvenom centru i sportskoj dvorani.

Slijedeći radni sastanak održat će se sredinom studenog u Koprivnici.

CSURGO 2CSURGO

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci