18 srp 2014

SEEDCAMP 2.0 OSIGURAO 30 MILIJUNA DOLARA ZA START UP-ove

Seedcamp, britanski startup akcelerator koji je već investirao u niz hrvatskih i regionalnih tehnoloških tvrtki poput Farmerona i Teddy the Guardiana, osigurao je novi fond od 30 milijuna dolara namijenjen daljnjem investiranju u europske tehnološke inovatore, a četiri je puta veći od Seedcampova prošla dva fonda. Seedcamp će odsad investirati od 35 do 250 tisuća dolara u preko 100 startupa u sljedeće 4 godine.

Seedcamp je bio prvi aktivni startup akcelerator u regiji sa svojim Mini Seedcamp događanjima održanim u Ljubljani, Zagrebu, Netokracijinoj riječkoj RockPaperStartups konferenciji (tijekom koje je Teddy the Guardian ušao u program), a potom i Beogradu te Hvaru te je ostao najaktivniji investitor u tehnološke projekte u najranijoj fazi razvoja kada s početnim kapitalom otkrivaju te testiraju svoj poslovni model. Seedcamp je tako tijekom godina investirao u projekte poput osječkog Farmerona, ljubljanske Zemante, zagrebačkog Teddy the Guardiana te beogradskog TruckTracka.

Novi fond je Seedcampov treći fond koji financijski podržavaju investitori iz Kine, Rusije, Europe te Silicijske doline, a novu strategiju nazivaju Seedcamp 2.0. Kada je Seedcamp počeo s radom prije 7 godina, ambicije europskih tehnoloških tvrtki bile su mnogo manje.

Sada europski ekosistem traži dodatan kapital za mlade, ambiciozne startupe koji zaista mogu pokazati rezultate, poput londonskog Transferwisea u kojeg je Seedcamp investirao.

Kroz Seedcamp osnivači iz regije mogu računati na podršku u razvoju svojih projekata u London, Europu, Rusiju, Kinu te ključno američko tržište.

Seedcamp je mnogim regionalnim tvrtkama omogućio kontakt s partnerima, investitorima i mentorima koji su im olakšali daljni rast.

Više informacija možete pronaći na linku: http://www.netokracija.com/seedcamp-30-milijuna-eura-81590

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci