14 svi 2014

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O ODABIRU HRVATSKOG MODELA POTICAJA U SKLOPU ZAJEDNIČKE POLJOPRIVREDNE POLITIKE (ZPP)

Na javnoj raspravi o odabiru hrvatskog modela poticaja u sklopu Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) održanoj 13. svibnja 2014. godine u Bjelovaru u prostoru Velike viječnice grada Bjelovara, ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja sudjelovali su Voditeljica odjela za regionalni i ruralni razvoj te strateško planiranje gospođa Tihana Kraljić i Projekt menadžer za ruralni razvoj gospodin Franjo Babić.

Izlaganje o predloženom modelu poticaja za period do 2020. godine predstavile su Zamjenica ministra Snježana Španjol i pomoćnica ministra Zvjezdana Blažić.

Kroz prezentaciju, izloženi su pravni temelji ZPP-a za period 2015.-2020., mjere u predloženom modelu izravnih plaćanja, specifičnosti za Hrvatsku, struktura omotnice, pojašnjena je definicija trajnog travnjaka, ekološki značajnih površina i „aktivnog poljoprivrednika” te su pojašnjene mjere “zeleno plaćanje” – prakse korisne za klimu i okoliš, mladi poljoprivrednici, mali poljoprivrednici, potpora za prve hektare i proizvodno vezana plaćanja.

Nakon izlaganja uslijedila je rasprava u kojoj su predstavnici poljoprivrednih udruga postavili brojna pitanja te izložili prijedloge o odabiru hrvatskog modela poticaja.

Prijedloge, mišljenja, primjedbe i komentare na predloženi prijedlog moguće je dostaviti tijekom svibnja 2014. godine pismeno putem obrasca za sudjelovanje u savjetovanju na mail adresu [email protected].

Obrazac za dostavu miljenja prijedloga i primjedbi

PREZENTACIJA – REFORMA ZZP – IZRAVNA PLAĆANJA

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci