20 velj 2014

NOVI ISKORAK U ŠIRENJU E-POSLOVANJA U HRVATSKOJ: NOVOSTIMA U E-POSLOVANJU DO KONKURENTNIJEG PODUZETNIŠTVA

e-poslovanje-ikona

 

 

Ministarstvo poduzetništva i obrta je 19. veljače 2014. godine u Zagrebu u okviru II. faze projekta „e-Poslovanje” – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem e-poslovanja, predstavilo novu internet stranicu www.eposlovanje.eu i www.eposlovanje.com.hr.

Riječ je o e-aplikaciji, koja će znatno unaprijediti znanje i mogućnosti korištenja elektroničkog poslovanja u Hrvatskoj.

Predstavljajući novu internet stranicu, ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras izjavio je kako je zadovoljan što Ministarstvo može malim i srednjim poduzetnicima ponuditi pomoć u njihovom poslovanju, nudeći im rješenja novih tehnologija koja im otvaraju šire tržište, a sve u cilju unaprjeđenja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva.

Kao središnje mjesto za informiranje o elektroničkom poslovanju u Republici Hrvatskoj, nova internet stranica donosi konkretne savjete, iskustva i podršku vezanu uz elektroničko poslovanje, s ciljem da postane primarni oslonac poduzetničkim potpornim institucijama i tvrtkama zainteresiranim za e-poslovanje.

Na samoj internet stranici bit će moguće preuzeti razna izdanja i publikacije kao dodane vrijednosti koje je projektni tim inicirao. Jedna od njih je „Priručnik za e-poslovanje – Centri izvrsnosti za poslovnu podršku”, koji donosi konkretne savjete svim zainteresiranim za uvođenje e-poslovanja u svakodnevni rad vlastitih tvrtki.

Internet stranica i novi priručnik izrađeni su u okviru projekta e-Poslovanje („Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”) čiji je glavni cilj unaprijediti konkurentnost hrvatskog gospodarstva primjenom alata elektroničkog poslovanja.

Glavni partner projekta je Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa Regionalna konkurentnost i Vlade RH u iznosu od 970.460 EUR i traje 22 mjeseca, od siječnja 2013. do studenog 2014. godine.

Projekt provodi tvrtka ECORYS Polska u konzorciju s ECORYS Nederland, Coris Educom i Eurecnom.

e-Poslovanje predstavljanje nove web stranice 1e-Poslovanje predstavljanje nove web stranice 2

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci