11 velj 2014

ODRŽAN ZAJEDNIČKI NASTUP PODUZETNIKA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE NA 10. MEĐUNARODNOM SAJMU PČELARSTVA U GUDOVCU

U organizaciji Bjelovarskog sajma d.o.o., Hrvatskog pčelarskog saveza i Pčelarskog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i uz suorganizaciju Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara, Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba i Pčelarske udruge Bilogora Bjelovar, 8. i 9. veljače 2014. godine, na sajamskim prostorima Bjelovarskog sajma d.o.o. u Gudovcu održan je 10. po redu Međunarodni pčelarski sajam.

Na 10. Međunarodnom pčelarskom sajmu predstavio se ukupno 131 izlagač iz Hrvatske, Finske, Grčke, Njemačke, Slovenije, Austrije, Mađarske, Poljske, Srbije i BiH.

Sajam je svečano otvorila zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol.

U organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Koprivničko-križevačke županije, na sajmu su se predstavila četiri izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije: Pčelarska udruga „Bagrem” Đurđevac, VIP-2, vl. Krešo Repić, ZDENKINI MEDENJACI, vl. Berislav Vrban iz Koprivnice, KUKI-PAL, vl. Vjekoslav Kukec iz Koprivnice.

Osim izložbenog i prodajnog dijela sajma, sajam je ponudio i bogat edukativni program. U stručno-edukativnom dijelu manifestacije održano je 8 stručnih predavanja na kojima su sudjelovali stručnjaci iz područja pčelarstva iz Italije, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske koji su predstavili nove znanstvene spoznaje o pčelama i suvremenim pčelarskim problemima.
Osim predavanja, ove godine organiziran je i Okrugli stol na temu trenutnog stanja u pčelarstvu Europske unije na kojem su osim domaćih predstavnika sudjelovali i stručnjaci iz Irske, Austrije, Mađarske, Češke, Poljske te Slovenije.

Osim predavanja, izložbe, prodaje meda i ostalih pčelinjih proizvoda i pčelarske opreme, održano je i tradicionalno ocjenjivanje medenjaka.

Uz velik broj izlagača iz Hrvatske i inozemstva, 10. Međunarodni pčelarski sajam je kao najveća specijalizirana pčelarska manifestacija u široj regiji privukao i veliki broj posjetitelja iz Hrvatske i okolnih država.

IMG 008

IMG 015

IMG 1755 copy

IMG 1756 copy

IMG 007 - Copy

IMG 014

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci