17 sij 2014

MINISTARSTVO PODUZETNIŠTVA I OBRTA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA PRIJAVU GOSPODARSKIH MANIFESTACIJA, ZNANSTVENO – STRUČNIH SKUPOVA I OSTALIH AKTIVNOSTI PROMIDŽBE PODUZETNIŠTVA I OBRTA TE ZA PRIJAVU NACIONALNOG PROJEKTA PROMIDŽBE PODUZETNIŠTVA I OBRTA, IZ NADLEŽ

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv za prijavu gospodarskih manifestacija, znanstveno – stručnih skupova i ostalih aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta te za prijavu nacionalnog projekta promidžbe poduzetništva i obrta, iz nadležnosti Ministarstva poduzetništva i obrta u 2014. godini.

Prihvatljivi korisnici su organizatori gospodarskih događanja i manifestacija, sajmova i drugih oblika promidžbe malog i srednjeg poduzetništva i obrta, organizatori događaja s ciljem promidžbe mikro, malog i srednjeg poduzetništva kroz nacionalno vidljive (elektronski, tiskani i digitalni mediji) projektne aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta, organizatori gospodarskih i izložbi inovatora te sličnih oblika promocije, znanstveno – stručnih skupova, te lokalno – tradicijskih manifestacija, a sve vezano uz promidžbu poduzetništva, zadrugarstva i obrta, kao i promidžbu tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj i to:

1. Za znanstveno – stručne skupove – obrazovne, znanstveno istraživačke ustanove te stručna udruženja, savezi zadruga, savezi udruga, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.
2. Za gospodarske manifestacije (sajmovi, izložbe) – općine, gradovi, županije, Grad Zagreb, županijske razvojne agencije, udruge, zadruge, zadružni savezi, savezi, udruga, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Turističke zajednice gradova, općina i županija.
3. Za nacionalni projekt promidžbe poduzetništva i obrta pravne osobe i fizičke osobe koje obavljaju gospodarsku djelatnost, udruge, zadruge, zadružni savezi, savezi udruga i dr.
Korisnici se mogu udružiti u zajednicu ponuditelja.

Korisnik može ostvariti pravo na sufinanciranje po jednoj manifestaciji/ znanstveno – stručnom skupu ili nacionalnom projektu promidžbe poduzetništva i obrta godišnje (nacionalni projekt promidžbe poduzetništva i obrta mora sadržavati više povezanih aktivnosti s barem jednim nacionalno vidljivim događanjem (kroz medije) na godišnjoj razini i kontinuiranu promidžbu poduzetništva kroz razdoblje minimalno 6 mjeseci) i to:

1. za znanstveno – stručne skupove, do 150,00 kuna po sudioniku;
– ali ne više od 50.000,00 kuna za znanstveno – stručni skup međunarodnog karaktera
– ali ne više od 30.000,00 kuna za znanstveno – stručni skup državnog karaktera
– ali ne više od 20.000,00 kuna za znanstveno – stručni skup regionalnog karaktera
– ali ne više od 10.000,00 kuna za znanstveno – stručni skup gradskog/lokalnog karaktera

2. za gospodarske manifestacije, do 300,00 kn po izlagaču;
– ali ne više od 100.000,00 kuna za gospodarsku manifestaciju međunarodnog karaktera
– ali ne više od 70.000,00 kuna za gospodarsku manifestaciju državnog karaktera
– ali ne više od 50.000,00 kuna za gospodarsku manifestaciju regionalnog karaktera
– ali ne više od 20.000,00 kuna za gospodarsku manifestaciju gradskog/lokalnog karaktera

3. za nacionalni projekt promidžbe poduzetništva i obrta do maksimalnog iznosa od 500.000,00 kuna.

Za istu manifestaciju (projekt) pravo na pokroviteljstvo i sufinanciranje može ostvariti samo
jedan korisnik.

Javni poziv je otvoren do 31. siječnja 2014. godine.

Više informacija o Javnom pozivu i potrebne obrasce možete pronaći na sljedećem linku: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=523.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 ili e-mail adresu: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci