18 pro 2013

NOVI JAMSTVENI PROGRAMI HAMAG INVEST-a U PRIMJENI OD 1. SIJEČNJA 2014. GODINE

HAMAG INVEST objavio je nove jamstvene programe za poduzetnike, koji su u primjeni od 1. siječnja 2014. godine.

U cilju daljnje modernizacije i pojednostavljenja svojih jamstvenih programa, HAMAG INVEST je odlučio ujediniti svoje jamstvene programe u tri jedinstvena programa.

Jamstveni model mijenja se na način da prati razvojni ciklus poduzeća, od poduzeća početnika do poduzeća u zreloj fazi rasta. Izmjene jamstvenih programa donose značajne novosti u financiranju poduzetnika, pogotovo početnika kojima će biti omogućeno značajno korištenje većih iznosa jamstava.

Novi jamstveni programi su:
EU početnik,
Rastimo zajedno,
dok se jamstvenom programu Poljoprivrednici produžuje rok do 30. lipnja 2016. godine.

EU početnik je nasljednik jamstvenog programa Novi poduzetnici koji modernizacijom postaje program koji prati sve potrebe poduzetnika početnika, od obrtnih sredstava do investicijskih potreba. Izmjene ovog programa omogućene su uspješnim završetkom pregovora HAMAG INVEST-a s Europskim investicijskim fondom (EIF). EIF će za svako izdano jamstvo HAMAG INVEST-a poduzetnicima početnicima dati svoje kontra jamstvo u iznosu od 50% jamstva. Poduzetnici će u okviru ovog programa biti u mogućnosti koristiti do 80% jamstva u maksimalnom iznosu od 10.000.000,00 kn uz zadužnicu kao jedini instrument osiguranja.

Potrebe poduzetnika koji posluju dulje od dvije godine HAMAG INVEST prati novim jamstvenim programom Rastimo zajedno. Unutar tog programa maksimalno jamstvo iznosi 50% glavnice kredita, a maksimalni iznos jamstva iznosi 18.000.000,00 kn. Poduzetnici inovatori u mogućnosti su dobiti jamstvo od 70% glavnice kredita s maksimalnim iznosom od 7.000.000,00 kn.

Ove izmjene jamstvenih programa omogućit će daljnji rast broja i iznosa odobrenih jamstava poduzetnicima u Republici Hrvatskoj. Time se poduzetništvu značajno olakšava pristup jeftinijim izvorima financiranja za potrebe rasta i razvoja svog poslovanja.

Za dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, te na broj telefona 048 621 978 i e-mail adresu: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci