12 pro 2013

ODRŽAN RADNI SASTANAK VEZAN UZ PROJEKT „REGIJA DIGITALNIH MUZEJA – OČUVANJE KULTURNE I POVIJESNE BAŠTINE KORIŠTENJEM NOVIH TEHNOLOGIJA U PREZENTACIJI I MEĐUNARODNOJ PROMOCIJI REGIJE SJEVEROZAPADNA HRVATSKA”

U srijedu, 11. prosinca PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja organizirala je radni sastanak korisnika s područja Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta „Regija digitalnih muzeja – očuvanje kulturne i povijesne baštine korištenjem novih tehnologija u prezentaciji i međunarodnoj promociji regije Sjeverozapadna Hrvatska”.

Projekt se realizira na području Koprivničko-križevačke, Međimurske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Nositelj projekta je Grad Zagreb – Ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada. Trajanje projekta je 36 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na 332.029.021,82 kn. S područja Koprivničko-križevačke županije uključene su tri lokacije: Stari Grad Đurđevac, Stari grad Kalnik i Muzej Grada Koprivnice.

Cilj sazivanja sastanka bilo je rezimiranje dosadašnje suradnje i iskustva u pripremi projektnog prijedloga, te daljnji koraci prema realizaciji projekta. PORA kao potpisnik Sporazuma o pružanju tehničke pomoći bila je koordinator za sve tri lokacije i zaključeno je da je suradnja s krajnjim korisnicima bila na visokoj razini i na obostrano zadovoljstvo.

Dogovoreno je da će se organizirati sastanak s čelnicima Koprivničko-križevačke županije i krajnjim korisnicima, kao i s predstavnicima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, Ministarstva kulture i Ministarstva turizma, kako bi se dogovorio modalitet i osigurala sredstva za sufinanciranje u trenutku kada projekt bude prijavljen za financiranje iz strukturnih fondova EU.

IMG 1839

IMG 1837IMG 1842

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci