09 srp 2013

EUROPSKA KOMISIJA SUBVENCIONIRA TVRTKE IZ EU KOJE SE ŽELE OKUŠATI NA JAPANSKOM TRŽIŠTU

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG INVEST) na svojoj je web stranici objavila natječaj Europske komisije za subvencioniranje tvtki iz EU koje se žele okušati na japanskom tržištu.

Kako su od 1. srpnja 2013. godine poslovni subjekti s područja Republike Hrvatske postali kvalificirani za participiranje u poslovnoj podršci aktivnosti i usluga financiranih od Europske komisije, EU – Japan centar za industrijsku suradnju, nudi niz mogućnosti hrvatskim tvrtkama.

Misija EU – Japan centra za industrijsku suradnju je promocija svih oblika industrijske, trgovinske i investicijske suradnje između Japana i EU te jačanje tehnoloških mogućnosti i konkurentnosti europskih i japanskih industrijskih sustava.

Glavne djelatnosti kojima upravlja EU – Japan centar su:

• HRTP – Human Resources Training Programme – Uvid u japansku industriju (4-tjedni program obuke za EU managere);

• Bio Japan Cluster mission (1-tjedni program u Japanu usmjeren na promicanje internacionalizacije sektora malog i srednjeg poduzetništva putem klastera );

• WCM – World Class Manufacturing (1-tjedni program obuke za EU managere);

• Enterprise Europe Network (podrška za mala i srednja poduzeća u području međunarodne poslovne suradnje, inovacija, transfera znanja i tehnologija i suradnje u programima EU);

• Vulcanus u Europi (1-godišnje stažiranje za japanske studente u tvrtkama iz EU);

• Step in Japan (usluge logističke potpore za sektor malog i srednjeg poduzetništva u Japanu);

• EU – Japan Brief newsletter.

S ciljem olakšavanja participiranja subjekata malog i srednjeg poduzetništva iz EU u managerskim treninzima, isti se mogu prijaviti za stipendije koje financira Europska komisija.

Dodatne informacije o programima i uvjetima javljanja na ove programe možete pronaći na slijedećem linku: http://www.eu-japan.eu/business-programmes/hrtp.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona 048/621-978 ili e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci