03 srp 2013

OSNOVAN KLASTER KONKURENTNOSTI ELEKTRO-ENERGETSKIH I PROIZVODNIH STROJEVA I TEHNOLOGIJA

Jučer, 02. srpnja 2013. godine u prostorima Agencije za investicije i konkurentnost u Zagrebu održana je Osnivačka skupština udruge Hrvatski klaster konkurentnosti elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija.

Osnivačkoj skupštini nazočilo je 28 članova klastera koji su donijeli Odluku o osnivanju Hrvatskog klastera konkurentnosti elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija, te Statut udruge.

PORA Razvojna agencija formalno se uključila u rad tog klastera, a ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Osnivačkoj skupštini prisustvovala je Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je i vodstvo klastera te je za predsjednika udruge Hrvatski klaster konkurentnosti elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija izabran gospodin Miki Huljić.

Svrha osnivanja Hrvatskog klastera konkurentnosti elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija je izrada zajedničke strategije razvoja ciljanog sektora te definiranje zajedničkih strateških projekata s ciljem jačanja konkurentnosti sektora elektro-energetskih i proizvodnih strojeva i tehnologija.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci