18 lip 2013

DAN EUROPSKE SURADNJE – NATJEČAJ ZA IZBOR NAJBOLJEG PLAKATA

Europska teritorijalna suradnja jedan je od alata Europske unije za prekogranično povezivanje, u cilju rješavanja zajedničkih ili sličnih problema koji se ne mogu riješiti unutar pojedine zemlje. Spajanjem znanja i resursa, europska teritorijalna suradnja pomaže u poboljšanju administracije, transporta, zdravstva, obrazovanja itd. Europski dan suradnje održava se 21. rujna, a njime se slave koristi i dostignuća teritorijalne suradnje kroz lokalne događaje diljem Europe.

Pridružite se obilježavanju Dana europske suradnje dizajniranjem plakata koji predstavlja suradnju građana Europe.

Tko može sudjelovati? Djeca starosti od 16 godina koja žive u Europi i susjednim zemljama.

Rok za predaju: 24. kolovoza 2013.

Dizajniranjem plakata na papiru veličine A3 (420 x 297 mm), korištenjem bilo kojih umjetničkih materijala i pomagala (markeri, kemijske olovke, boja, kolaž, vodene boje itd.), uključujući programe za grafičko uređivanje. Pošaljite plakat elektroničkom poštom na dolje navedenu adresu, ili skenirate plakat i pošaljite ga kao pdf ili jpg datoteku visoke rezolucije, na adresu: [email protected].

Ocjenjivanje: Plakati će biti ocijenjeni na temelju originalnosti, kreativnosti, kvalitete i usklađenosti odnosno relevantnosti u odnosu na temu „Radimo zajedno za bolju Europu” ili „Dijelimo granice, zbližimo se”. Odabrani plakati bit će objavljeni na javnoj izložbi u Beču na obilježavanju Dana eurospke suradnje 21. rujna 2013.

Nagrade: Dizajneri najboljih triju plakata dobivaju nagradne pakete.

Sve prijave moraju imati priloženu prijavnicu koja sadrži potpis roditelja ili zakonskog skrbnika kao pristanak za uporabu dizajniranih plakata na internetskoj stranici Dana europske suradnje, objavu u društvenim medijima i na događajima.

Korištenje dizajniranih plakata: Sudjelovanjem u natjecanju, sudionici pristaju da će svaki prijavljeni dizajn plakata natjecanja organizatori Dana europske suradnje možda u budućnosti iskoristiti za promociju kampanje i europske teritorijalne suradnje.

Za više informacija o Danu europske suradnje posjetite internetsku stranicu http://www.ecday.eu/

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci