14 svi 2013

NAGRADNI NATJEČAJ ZA NAJBOLJI ESEJ – MOJ DOM U EU

Od 1. srpnja 2013. godine Hrvatska postaje članica Europske unije, a ti sigurno imaš neko mišljenje o tome. Misliš da Hrvatska ulazi u EU spremna ili nepripremljena? Misliš da će nakon ulaska u EU ekonomska situacija biti znatno bolja ili gora? Misliš da Hrvatsku očekuje egzodus stanovnika, masovna imigracija ili održavanje statusa quo? Misliš li da možemo u EU biti mali, ali veliki? Bojiš se da ćemo izgubiti svoj identitet unutar EU ili baš suprotno, dobiti priliku da pokažemo koliko smo vrijedni? Uopće se ne zamaraš sa takvim pitanjima jer misliš da narod nema moć da odlučuje? Veseliš se našem pristupanju i novim šansama za sebe i državu? Neka se tvoj glas čuje! Želimo saznati kako ti vidiš ulazak Hrvatske u EU bilo iz ekonomskog, kulturnog, političkog, sociološkog, pravnog, interdisciplinarnog ili osobnog kuta gledanja. Objasni svoje razmišljanje kroz esej, budi kreativan/na i pritom osvoji vrijedne nagrade!

Europski edukacijski forum, u sklopu projekta „EUčionica 2″, raspisuje natječaj za esej na temu Moj dom u EU. Osnovni kriteriji koje će stručni tim uzeti u obzir su: kreativnost, informiranost, zanimljivost i točnost. Uz to, esej mora biti na hrvatskom jeziku, imati između 1000 i 2000 riječi, te biti djelo jednog autora. Natječaj je otvoren za osobe od 18 i više godina starosti

Prvih deset radova bit će nagrađeno publikacijom EEF-a Sve što ste htjeli znati o ulasku RH u EU, prva tri rada bit će objavljena na internetskoj stranici Večernjeg lista, a prvo mjesto osvaja putovanje u jedan od glavnih europskih gradova.

Svoje radove pošaljite na e-mail [email protected] do 10. lipnja 2013. godine. Rezultati natječaja će biti objavljeni na internet stranici www.vecernji.hr/eucionica do 30. lipnja 2013. godine.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci