10 svi 2013

ODRŽAN PRVI TRENING ZA TRENERE U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA EU COMPASS 2

U okviru provedbe projekta EU Compass 2, 07 i 08. svibnja 2013. godine u mjestu Vonyarcvashegy u Mađarskoj održan je prvi dvodnevni trening namijenjen članovima projektnog tima i predstavnicima potpornih institucija i organizacija iz Hrvatske koji su odgovorni za pružanje informacija o raspoloživim sredstvima EU.

Cilj treninga bio je prijenos iskustava s mađarske strane o apsorpciji sredstava iz strukturnih fondova i predstavljanje uspješnih projekata. Tijekom dvodnevne edukacije prisutni su imali priliku više saznati o EU subvencijama u Mađarskoj te o regionalnoj politici EU i strukturnim i kohezijskim fondovima. Predstavljena su mađarska iskustva u provedbi EU programa u razdoblju od 2007. do 2013. godine te operativni programi od 2004. godine do danas. Prisutnima je dan pregled EU programa za razdoblje od 2014. do 2020. godine te ih se upoznalo s natječajnim sustavom u Mađarskoj. Polaznici treninga imali su priliku proći kroz natječajni obrazac za strukturni fond te im je predstavljen način prijave na javne pozive u okviru Mađarskog nacionalnog razvojnog programa. Budućim trenerima, edukacija je bila vrlo korisna te će im stečeno iskustvo uvelike pomoći pri održavanju nadolazećih edukacija i pripremi budućih prijavitelja s područja Koprivničko-križevačke županije na apliciranje projekata na strukturne fondove.

Dvodnevnoj edukaciji prisustvovali su predstavnici svih projektnih partnera: HGK Županijske komore Varaždin, PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, REDEA-e Regionalne razvojne agencije Međimurja te mađarskih partnera Poduzetničkog centra županije Somogy i Trgovačke i industrijske komore županije Zala.

Projekt EU Compass2 odobren je za sufinanciranje u okviru trećeg natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013.

Cilj projekta je unapređenje razine znanja u području pripreme i provedbe EU projekata iz pretpristupnih i strukturnih fondova EU, a s dugoročnim ciljem stvaranja EU regije znanja.

Vrijednost projekta je 135.026,13 EUR, a trajanje projekta je 12 mjeseci.

Sljedeća projektna aktivnost je edukacija na temu PRAG-a (Praktični vodič kroz procedure ugovaranja pomoći EU i trećim zemljama) u organizaciji projektnog partnera REDEA-e Regionalne razvojne agencije Međimurja.

EU Compass_trening_trenera_1EU Compass_trening_trenera_2EU Compass_trening_trenera_3EU Compass_trening_trenera_4EU Compass_trening_trenera_5EU Compass_trening_trenera_6

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci