12 ožu 2013

ERASMUS ZA PODUZETNIKE POČETNIKE

Hrvatska gospodarska komora s međunarodnim partnerima uključila se u projekt Erasmus za poduzetnike početnike koji je namijenjen novim/mladim poduzetnicima i onima koji to žele postati.

Program Erasmus je prekogranični program razmjene koji pruža novim ili potencijalnim poduzetnicima priliku da usavrše svoja znanja za vlastito poslovanje kod iskusnijih poduzetnika u zemljama EU. Mladi poduzetnik ima priliku razviti svoje vještine i steći dovoljno iskustva kako bi počeo voditi vlastiti posao, a to mu omogućuje domaći i mnogo iskusniji poduzetnik.

Domaći poduzetnik dobiva priliku za pronalazak novih partnera i otkrivanje novih tržišta.

Ciljevi programa su slijedeći:

– Učenje i usavršavanje start – up potencijalnih poduzetnika;

– Stvaranje novih poslovnih ideja;

– Otkrivanje i proučavanje tržišta;

– Umrežavanje diljem Europe;

– Razvijanje poslovnih vještina;

– Procjena rizika poslovanja.

U program se mogu uključiti:

Novi poduzetnici(NE)– Poduzetnici u ranoj fazi poslovanja, dakle poduzeća koja tek planiraju nastati ili već nastala poduzeća, ali koja su stara do 3 godine.

Iskusni poduzetnici(HE) – Iskusni i uspješni poduzetnici dakle fizičke osobe koje su vlasnici poduzeća starijeg od 3 godine ili poduzetnici koji su direktno uključeni u uprave malih i srednjih poduzeća.

Posredničke organizacije (Intermediary Organisations) – organizacije nadležne za potporu i provođenje programa, a to mogu biti: Gospodarske komore, razvojne agencije, poslovni inkubatori i dr.

Svi zainteresirani za ovaj natječaj mogu se prijaviti putem online formulara na službenoj web stranici projekta: http://www.erasmus-entrepreneurs.eu/

Kontakt osobe u HGK kojima se možete javiti za sva ostala pitanja su:

Ino Buljan Gojko Jelavić
tel:01/4606-821 tel:01/4606-744
E-mail: [email protected] E-mail: [email protected]

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica, na broj telefona 048/ 621 978 te e-mail adresu: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci