04 ožu 2013

ZAMJENIK MINISTRA PODUZETNIŠTVA I OBRTA DRAŽEN PROS U KOPRIVNICI PREDSTAVIO PROGRAM „PODUZETNIČKI IMPULS“ ZA 2013. GODINU

U ponedjeljak, 04. ožujka 2013. godine zamjenik ministra poduzetništva i obrta gospodin Dražen Pros i načelnica sektora za malo i srednje poduzetništvo gospođa Jasminka Keser u prostorima HGK Županijske komore Koprivnica, u organizaciji PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, HGK Županijske komore Koprivnica, HOK Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, Koprivničkog poduzetnika d.o.o. i Križevačkog poduzetničkog centra d.o.o. predstavili su plan poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu Poduzetnički impuls u iznosu od 730,5 milijuna kuna.

Predstavljanju je nazočilo više od 130 poduzetnika i predstavnika potpornih institucija s područja Koprivničko-križevačke županije.

Prisutnima se uvodno obratio zamjenik ministra gospodin Dražen Pros koji je zatim poduzetnicima ukratko predstavio plan poticanja poduzetništva i obrta za 2013. godinu Poduzetnički impuls, nacrt novog Zakona o obrtu, kao i ostale mjere Vlade Republike Hrvatske usmjerene poticanju poduzetništva i obrta.

Nakon prezentacije gospodina Dražena Prosa slijedila je prezentacija načelnice sektora za malo i srednje poduzetništvo gospođe Jasminke Keser koja je spomenula sve četiri mjere i 14 aktivnosti ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa i prošla kroz svaku mjeru.

Gospođa Jasminka Keser iznijela je najčešća pitanja koja poduzetnici svakodnevno postavljaju Ministarstvu poduzetništva i obrta te naglasila preduvjete koje poduzetnici moraju zadovoljiti kako bi mogli prijaviti projekte na ova bespovratna sredstva, poput pozitivnog poslovanja, broja zaposlenih, registrirane djelatnosti, godina poslovanja i slično.

Nakon predstavljanja Poduzetničkog impulsa gospodin Dražen Pros i gospođa Jasminka Keser odgovarali su na pitanja poduzetnika nakon čega je zamjenik ministra pozvao sve poduzetnike s područja Koprivničko-križevačke županije da prijave svoje projekte i da na taj način iskoriste bespovratna sredstva i ojačaju te poboljšaju svoje poslovanje i samim time budu konkurentniji na tržištu.

Nakon pitanja poduzetnika ravnateljica PORE Razvojne agencije gospođa Melita Birčić pozvala je sve poduzetnike koji odgovaraju uvjetima da sudjeluju na radionicama koje će potporne institucije organizirati kako bi im omogućile uspješnije prijavljivanje na ovaj Program.

Prezentacija Poduzetnickog_impulsa_2013_2Prezentacija Poduzetnickog_impulsa_2013_3Prezentacija Poduzetnickog_impulsa_2013_4Prezentacija Poduzetnickog_impulsa_2013_5Prezentacija Poduzetnickog_impulsa_2013_6Prezentacija Poduzetnickog_impulsa_2013_7

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci