27 velj 2013

ODRŽAN SASTANAK PROJEKTNIH PARTNERA U OKVIRU PROVEDBE PROJEKTA INVESTrategy

U okviru provedbe projekta INVESTrategy odobrenog za sufinanciranje u okviru trećeg natječaja IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013., u utorak 26. veljače 2013. godine održan je početni sastanak projektnih partnera u Varaždinu.

Početni sastanak održan je u organizaciji AZRE Agencije za razvoj Varaždinske županije d.o.o. kako bi se definirao raspored aktivnosti i događanja za prvo razdoblje provedbe projekta. U prvom razdoblju projekta planirana je početna konferencija projekta u Čakovcu, studijsko putovanje u Mađarsku u jedinice lokalne samouprave s najboljom praksom u privlačenju inozemnih ulaganja, jednodnevna radionica sa stručnjakom za privlačenje inozemnih ulaganja namijenjene članovima projektnih timova i zaposlenicima županija u cilju jačanja vlastitih kompetencija u privlačenju inozemnih ulaganja te će projektni timovi provoditi analizu situacije u svojim županijama i prikupljati ulazne podatke nužne za kreiranje marketinške strategije.

Projekt INVESTrategy ima za cilj promicanje prekogranične regije kao poželjne lokacije za inozemna ulaganja. U hrvatskim županijama u proteklih nekoliko godina poduzeto je niz aktivnosti i projekata kako bi se stvorili preduvjeti za privlačenje inozemnih ulaganja; identificirane su konkurentske prednosti, definirani su ciljani sektori, uspostavljena poslovna infrastruktura. Cilj projekta je kreiranje kvalitetne marketinške strategije koja će na atraktivan način prezentirati prekogranično područje i njegov investicijski potencijal budućim investitorima i široj javnosti te jačanje kapaciteta zaposlenika razvojnih agencija, djelatnika jedinica lokalne samouprave koji ostvaruju prvi kontakt s budućim investitorima, kako bi na što atraktivniji način prezentirali svoju regiju.

Glavni korisnik projekta je REDEA regionalna razvojna agencija Međimurje d.o.o. Projektni partneri su AZRA Agencija za razvoj Varaždinske županije d.o.o., PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja i Gospodarska i industrijska komora županije Zala iz Mađarske.

Trajanje projekta je 12 mjeseci, a ukupna vrijednost je 16.679,78 EUR-a.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci