04 velj 2013

PORA ODRŽALA PREZENTACIJU ZA PREDSTAVNIKE JEDINICA LOKALNE I PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE S PODRUČJA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE O OBJAVLJENOM POZIVU ZA ISKAZ INTERESA „PROGRAM ODRŽIVOG RAZVOJA LOKALNE ZAJEDNICE“ MRRFEU ZA 2013. GODINU

S ciljem informiranja predstavnika gradova i općina s područja Koprivničko-križevačke županije o objavljenom Pozivu za iskaz interesa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU pod nazivom „Program održivog razvoja lokalne zajednice” za 2013. godinu, danas je u prostorima PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja održana prezentacija objavljenog Poziva.

Prezentaciju je održala ravnateljica PORE Razvojne agencije, gospođa Melita Birčić i pri tom napomenula kako se prema kategorizaciji JLS prema indeksu razvijenosti, na natječaj mogu javiti sve općine s područja s područja Koprivničko-križevačke županije, te dva grada – Križevci i Đurđevac.

Prezentaciji je ispred Koprivničko-križevačke županije nazočio zamjenik župana gospodin Darko Sobota, dok su ispred gradova i općina nazočili predstavnici gradova te općinski načelnici i njihovi suradnici.

Cilj Programa je doprinos ostvarenju regionalnog razvoja u skladu s načelima razvojne politike, održivog razvoja i socijalne uključenosti kao dijelom razvojnih prioriteta Strategije regionalnog razvoja i Županijskih razvojnih strategija te podržavanje gospodarske i socijalne revitalizacije slabije razvijenih područja.

Iznos predviđen za sufinanciranje svih infrastrukturnih projekata na području Koprivničko-križevačke županije iznosi 2.200.000,00 kn, dok se projekti mogu kretati od minimalno 50.000,00 kn do maksimalno 2.000.000,00 kn, a postotak sufinanciranja projekata ovisi o indeksu razvijenosti.

Po završetku prezentacije, prisutni su postavljali pitanja vezana uz realizaciju konkretnih projekata, a u skladu s uvjetima programa.

Prezentacija 1Prezentacija 2Prezentacija 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci