01 velj 2013

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA HRVATSKOG KLASTERA KONKURENTNOSTI DRVNO-PRERAĐIVAČKOG SEKTORA

Na početku Osnivačke skupštine prisutne je pozdravila gospođa Andrea August, direktorica Sektora za konkurentnost pri Agenciji za investicije i konkurentnost te gospodin Barry Condron, ključni stručnjak na provedbi projekta „Podrška razvoju klastera” koji je imao za svrhu povećati podršku razvoju klastera kao značajnom čimbeniku povećanja dodane vrijednosti te jačanje izvoznog potencijala malog i srednjeg poduzetništva.

 

Osnivačkoj skupštini nazočila su trideset i dva člana klastera koji su donijeli Odluku o usvajanju Statuta i Odluku o osnivanju Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora.

Osnivačkoj skupštini ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja kao člana klastera  nazočila je gospođa Gordana Kotarščak, voditeljica Odjela financija, poticanja poduzetništva i ulaganja.

Na Osnivačkoj skupštini izabrano je i vodstvo klastera te je za predsjednika udruge Hrvatski klaster konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora izabran gospodin Marijan Kavran ispred Hrvatskog drvnog klastera,  a za dopredsjednika gospodin Ivan Slamić ispred Tvin d.o.o. iz Virovitice.

Osnovni cilj osnivanja Hrvatskog klastera konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora je izrada zajedničke strategije razvoja ciljanog sektora te definiranje zajedničkih strateških projekata koji će imati za cilj jačanje izvrsnosti industrije, izgradnju tehnološke platforme i realizaciju znanstveno-istraživačkih projekata putem korištenja EU fondova, a sa svrhom jačanja konkurentnosti drvno-prerađivačkog sektora.

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci