01 velj 2013

ODRŽAN SEMINAR NA TEMU “DRUŠTVENO ODGOVORNO PONAŠANJE”

Dana 29., 30. i 31. siječnja 2013. godine, u okviru provedbe projekta „Obrazovanje za poduzetništvo” za 2012. godinu Ministarstva poduzetništva i obrta, PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja je u prostoru PORE Razvojne agencije organizirala seminar za poduzetnike u fazi rasta i razvoja, na temu: „Društveno odgovorno ponašanje”.

Kroz protekla tri dana trajanja seminara, poduzetnicima su prezentirane slijedeće teme: Shvaćanje DOP-a; DOP i Održivi razvoj; Faktori utjecaja; Korporativne društvene akcije; DOP u primjeni; Europski institucionalni okviri; DOP u Hrvatskoj; Primjena DOP-a u marketingu; DOP u kontekstu poduzeća; Mjerenje i izvještavanje o DOP-u; Pregled poticaja, inicijativa i dobrih praksi DOP-a u Hrvatskoj; Društveno poduzetništvo kao izazov i prilika; Europski izazovi; Društveno poduzetništvo-DOP; Smjernice za budućnost; Primjeri primjene DOP-a u Hrvatskoj.

Seminaru je prisustvovalo 16 poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije, kojima su posebno interesantna bila iskustva i primjeri poduzeća iz Republike Hrvatske, a koja u svom poslovanju redovito posluju po principu DOP-a.

DOP predstavlja praksu dragovoljnog (bez prisilnog) pozitivnog djelovanja u društvu i prema društvu. Prema određenju Svjetskog savjeta za održivi razvoj: „DOP je opredjeljenje tvrtke da pomaže održivi ekonomski razvoj, ali i aktivno pridonosi rastu kvalitete življenja, surađujući pri tome sa najširom lepezom sudionika…”.

Sudionici ovog seminara su na temelju prezentiranog izrazili zadovoljstvo načinom obrade ove teme, budući da ih je seminar potaknuo na razmišljanje o poslovanju prema principu DOP-a i dodatnim vrijednostima koje takvo ponašanje pridonosi njima samima, kao i njihovim obrtima i poduzećima.

Izvođač seminara bilo je Obrtničko učilište POUKA iz Koprivnice, dok je predavačica bila gospođa Sanja Ostroški.

MINPO Seminar_Drustveno_odgovorno_ponasanje_1MINPO Seminar_Drustveno_odgovorno_ponasanje_2MINPO Seminar_Drustveno_odgovorno_ponasanje_3MINPO Seminar_Drustveno_odgovorno_ponasanje_4MINPO Seminar_Drustveno_odgovorno_ponasanje_5MINPO Seminar_Drustveno_odgovorno_ponasanje_6

 

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci