24 pro 2012

NATJECANJE U UŠTEDI ENERGIJE I ENERGETSKE UČINKOVITOSTI

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) objavljuje natjecanje za provedbu i promociju projekata uštede energije i energetske učinkovitosti. Natjecanje se organizira u sklopu projekta ENCRO – Promocija i testiranje netehničkih mjera za uštedu energije u Hrvatskoj.

Nositelj projekta je Baltički okolišni forum iz Njemačke (BEF), a projektni partneri su DOOR, Grad Koprivnica i Grad Ivanić-Grad. Projekt je ostvaren uz financijsku pomoć Europske unije.

Svrha natjecanja je uspostaviti partnerstva i potaknuti razmjenu dobrih praksi među dionicima koji provode projekte uštede energije i energetske učinkovitosti te povećati vidljivost projekata predstavljanjem putem medija. Cilj natjecanja je potaknuti organizacije civilnog društva, gradove i općine te osnovne i srednje škole na provođenje novih mini-projekata uštede energije i energetske učinkovitosti te promovirati njihove provedene projekte uštede energije i energetske učinkovitosti.

Početak natjecanja je 1. veljače 2012., a završetak je 15. siječnja 2013.

Natjecanje je otvoreno za organizacije civilnog društva, gradove i općine te osnovne i srednje škole.

Najbolja organizacija civilnog društva bit će nagrađena studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine te edukacijom i partnerstvom u prijavi EU projekta i sudjelovanjem u provedbi u slučaju odobrenja projekta. Najbolji grad ili općina bit će nagrađeni studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine te jednodnevnim izletom za 10 djelatnika u energetski održivu zajednicu u EU. Najbolja osnovna ili srednja škola bit će nagrađena studijskim putovanjem u Bruxelles u Belgiju na EU tjedan održive energije 2013. godine te jednodnevnim izletom za 30 učenika u Güssing – energetski samoodrživi grad u Austriji.

Prijavitelji mogu prijaviti nove projekte uštede energije i energetske učinkovitosti koje su proveli u periodu natjecanja od 1. veljače 2012 do 15. siječnja 2013. ili projekte uštede energije i energetske učinkovitosti koje su proveli prije natjecanja. Svi prijavljeni projekti moraju biti završeni prije 15. siječnja 2013. godine. Prijavitelj može prijaviti više projekata, ali samo jedan projekt može biti nagrađen. Svi projekti moraju biti provedeni u Hrvatskoj. Dodatno će se bodovati projektna partnerstva s lokalnim dionicima: organizacijama civilnog društva, gradovima i općinama, školama, energetskim agencijama, stručnjacima te uključivanje građana.

Projektni partneri na ENCRO projektu ne mogu sudjelovati u prijavama na natjecanje.

Projektne prijave moraju se poslati do 15. siječnja 2013. na e-mail adresu [email protected] ili poštom na adresu: Društvo za oblikovanje održivog razvoja – DOOR, Trg kralja Petra Krešimira IV 2/II, 10000 Zagreb, sa napomenom: „Natjecanje u uštedi energije i energetskoj učinkovitosti”.

Projektna dokumentacija za prijavu može se preuzeti na web stranici projekta: www.encro.net.

Rezultati natjecanja bit će objavljeni u roku od 30 dana od završetka natjecanja. Najbolji projekti bit će javno objavljeni na web stranici projekta www.encro.net te javno prezentirani na svečanoj dodjeli nagrada u Zagrebu početkom 2013. godine.

Za više informacija obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48 000 Koprivnica ili na broj telefona 048/ 621 978 te e-mail: [email protected]

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci