14 pro 2012

ODRŽANA RADIONICA O PROVEDBI MJERE 202 (LEADER) UNUTAR IPARD PROGRAMA

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, dana 13. prosinca 2012. godine u prostoru kino dvorane Ministarstva poljoprivrede, održana je radionica „Provedba mjere 202 (LEADER) unutar IPARD programa”.

Uz predstavnike PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja i Lokalne akcijske grupe Podravina, pozivu na radionicu odazvalo se 85 predstavnika Lokalnih akcijskih grupa (LAG-ova) koje su upisane u Registar udruga i inicijativa za osnivanje LAG-ova s cijelog područja Republike Hrvatske.

Povod radionice je skora objava javnog natječaja za provedbu mjere 202 IPARD programa kojom se osigurava sufinanciranje Lokalnih akcijskih grupa te izmjena pravilnika za mjeru 202 IPARD programa.

Sudionicima se obratio pomoćnik ministra mr.sc. Luka Čuljak, a u pozdravnom govoru je upoznao prisutne s aktivnostima koje Upravna direkcija provodi u svrhu početka provedbe mjere 202 IPARD programa. Naglasio je da će LAG–ovi imati priliku sufinancirati svoje aktivnosti iz sredstava IPARD programa u ukupnom iznosu do najviše 900.000 HRK za razdoblje od dvije godine.

Na radionici su predstavnici Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanje informirali predstavnike Lokalnih akcijskih grupa o prijenosu ovlasti od strane EK, tijeku provedbe mjere 202 IPARD programa, izmjeni Pravilnika za mjeru 202, javnom natječaju za provedbu mjere 202, potrebnoj dokumentaciji za prijavu na javni natječaj i procedurama Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u provedbi mjere 202 IPARD programa.

Nakon prezentacija, organizatori radionice su prezentirali pisane odgovore na prethodno prikupljene upite Lokalnih akcijskih grupa dostavljene u pisanom obliku, a odgovorili su i na dodatne upite prisutnih sudionika radionice.

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci