05 lis 2012

MINISTARSTVO TURIZMA OBJAVILO PROGRAM POTICANJA OBRAZOVANJA U UGOSTITELJSTVU I TURIZMU U 2012. GODINI „STIPENDIJE“

Ministarstvo turizma objavilo je Program poticanja obrazovanja u ugostiteljstvu i turizmu u 2012. godini „Stipendije”.

Osnovni cilj Programa je podizanje kvalitete kadrova u ugostiteljstvu i turizmu, zatim ukupne kvalitete hrvatskog turizma kroz poticanje obrazovanja mladih za zanimanja u ugostiteljstvu i turizmu i kvalitetnije povezivanje obrazovnih institucija i gospodarskih tvrtki u turizmu.

Posebni ciljevi Programa su motiviranje mladih za ugostiteljsko-turistička zanimanja kroz podizanje standarda obrazovanja i to:

 stipendiranjem tijekom obrazovanja za ugostiteljsko-turistička zanimanja;

 podizanjem kvalitete stručne prakse;

 zapošljavanjem u vremenu trajanja stipendiranja.

Korisnici sredstava su učenici i studenti koji se školuju za turističko-ugostiteljska zanimanja.

Partneri Ministarstva u provedbi ovog projekta mogu biti:

 Pravne ili fizičke osobe koje su registrirane za obavljanje ugostiteljskih usluga u objektima iz skupine hoteli i skupine kampovi ili turističkoj agenciji;

 Županijske obrtničke komore.

Sredstva su namijenjena za: sufinanciranje stipendija učenicima ugostiteljsko-turističkih škola i sufinanciranje stipendija studentima za zanimanje u turizmu i ugostiteljstvu.

Za sufinanciranje stipendija Ministarstvo turizma odobrava iznos od 50% iznosa stipendija za učenike ugostiteljsko-turističkih škola i studente i to: najviše 500,00 kn po učeniku mjesečno i najviše 800,00 kn po studentu mjesečno.

Učenici imaju pravo na stipendiju u vremenu od 1. rujna 2012. godine do 30. lipnja 2013. godine.

Javni poziv otvoren je do 25. listopada 2012. godine.

Program rada, tekst javnog poziva kao i prijavni obrazac možete pronaći na slijedećem linku: http://www.mint.hr/default.aspx?id=7936.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na broj telefona 621-978, ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci