02 lis 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVLO JAVNI POZIV ZA POTPORU PROJEKTIMA ZADRUGA HRVATSKIH BRANITELJA

Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za potporu projektima zadruga hrvatskih branitelja iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ovaj Javni poziv objavljuje se u cilju pružanja potpore za finalizaciju zadružnog proizvoda, nabavku strojeva, opreme ili zemljišta kojim se proširuje postojeća djelatnost ili razvija novi projekt zadruge koja je svojim dosadašnjim poslovanjem pokazala uspješnost i profitabilnost.

Za potporu mogu kandidirati zadruge hrvatskih branitelja koje su registrirale svoju djelatnost na području Republike Hrvatske, imaju najmanje deset (10) članova, od čega šest (6) članova s utvrđenim statusom hrvatskog branitelja ili djeteta smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja.

Za potporu ne mogu kandidirati zadruge koje su Mjeru potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja koristile u razdoblju od 2008. do 2011. godine, niti one kojima je korištenje Mjere odobreno po prvom javnom pozivu u 2012. godini.

Novčana potpora u ukupnom iznosu do najviše 100.000,00 kuna može biti odobrena za finalizaciju zadružnog proizvoda, nabavku strojeva, opreme ili zemljišta kojim se proširuje postojeća djelatnost ili razvija novi projekt zadruge, jednokratna je i nepovratna ukoliko se utroši namjenski i u skladu s dostavljenim poslovnim planom temeljem kojeg se traži potpora.

Iznimno, zadruge koje su certificirane za ekološku proizvodnju mogu ostvariti 20% veći iznos potpore, koji tada iznosi 120.000,00 kuna.

U Državnom proračunu za 2012. godinu osigurana su sredstva za pozitivno rješavanje 5 do 6 zahtjeva zaprimljenih po ovom Javnom pozivu. Ukoliko će veći broj zahtjeva ispunjavati uvjete za odobravanje, prednost će imati slijedećim redoslijedom zadruge koje su certificirane za ekološku proizvodnju, koje ulažu u jedinstveni zadružni proizvod, koje su pokazale veću uspješnost i profitabilnost u dosadašnjem poslovanju, zadruge s većim povećanjem broja članova – hrvatskih branitelja odnosno djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja te zadruge čije projekte Stručni tim za odlučivanje o mogućnosti korištenja mjera Programa ocijeni uspješnijima i učinkovitijima.

Rok za prijavu na natječaj traje do 31. listopada 2012. godine.

Sve informacije o samom natječaju, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje prilagodbe možete pronaći slijedećem linku: http://www.branitelji.hr/pregled/javni-poziv-za-mjeru-potpore-projektima-zadruga.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978, ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci