02 lis 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA MJERU POTPORA RADU ZADRUGA

Ministarstvo branitelja objavilo je Javni poziv za za Mjeru potpore radu zadruga hrvatskih branitelja iz Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Ovaj Javni poziv objavljuje se u cilju zapošljavanja i resocijalizacije hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja.

Za potporu se mogu kandidirati zadruge hrvatskih branitelja koje su registrirale svoju djelatnost na području Republike Hrvatske do 27. rujna 2012. godine, imaju deset (10) članova, od toga najmanje šest (6) članova – hrvatskih branitelja, odnosno djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja (osobe s višestrukim članstvom u više zadruga neće se uračunavati u broj zadrugara-hrvatskih branitelja potrebnih za ispunjenje uvjeta iz ove točke) te do sada još nisu koristile ovu potporu.

Novčana potpora iznosi 150.000,00 kuna, a zadruge koje su certificirane za ekološku proizvodnju mogu ostvariti 20% veći iznos potpore koji tada iznosi 180.000,00 kuna.

U Državnom proračunu za 2012. godinu osigurana su sredstva za odobravanje 4 zahtjeva zaprimljenih po ovom javnom pozivu. Ukoliko će veći broj zahtjeva ispunjavati uvjete za odobravanje, prednost će imati zadruge koje imaju više članova s utvrđenim statusom hrvatskog branitelja odnosno djeteta smrtno stradalog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja i zadruge s područja od posebne državne skrbi, te zadruge certificirane za ekološku proizvodnju.

Rok za prijavu na natječaj traje do 31. listopada 2012. godine.

Sve informacije o samom natječaju, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje prilagodbe možete pronaći slijedećem linku: http://www.branitelji.hr/pregled/javni-poziv-za-mjeru-potpore-radu-zadruga.

Za dodatne informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, Koprivnica, na tel: 621-978, ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci