01 lis 2012

ODRŽANA RADIONICA NA TEMU „E-SERVISI – MOGUĆNOSTI INTERNETSKOG POSLOVANJA ZA MALE I SREDNJE PODUZETNIKE“

Dana 01. listopada 2012. godine s početkom u 10,00 sati u prostoru PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja, održana je radionica na temu „E-SERVISI – mogućnosti internetskog poslovanja za male i srednje poduzetnike” kojoj je prisustvovalo dvadesetak poduzetnika s područja Koprivničko-križevačke županije.

Radionica je održana u okviru provedbe projekta „e-Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” te u povodu obilježavanja Tjedna cjeloživotnog učenja u koji se PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja kao jedan od sudionika aktivno uključila, a glavni cilj projekta je poboljšanje konkurentnosti hrvatskih subjekata malog gospodarstva putem povećanja razine svijesti i upotrebe elektroničkog poslovanja (e-business) i elektroničkog trgovanja (e-commerce).

Na početku radionice Gordana Kotarščak certificirani e-trener ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja predstavila je ukratko prisutnim poduzetnicima projekt „e- Poslovanje – Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja”, ciljeve projekta, aktivnosti koje su do sada odrađene te je istaknula da je prošli tjedan u okviru svečanog otvorenja novih poslovnih prostora PORE s Ministarstvom poduzetništva i obrta potpisan Ugovor o provedbi projekta „Poboljšanje poslovne konkurentnosti putem elektroničkog poslovanja” kojim je informatička oprema dobivena u okviru ovog projekta, a namijenjena za edukaciju poduzetnika i formalno postala vlasništvo PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja.

Nakon toga je Tamara Kopričanec, također certificirani e-trener, ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja predstavila prisutnima što je to e-poslovanje i e-trgovanje, koje su prednosti i uštede u korištenju e-poslovanja u svakodnevnom poslovanju naročito malih poduzetnika koji su često i direktori, menadžeri, djelatnici i knjigovođe u jednoj osobi.

Kako bi što relevantnije upoznala poduzetnike s e-servisima koji im stoje na raspolaganju, Tamara Subotičanec Hruško, ispred Ministarstva financija, Porezne uprava Koprivnica predstavila je servise e-porezna koje Porezna uprava nudi poduzetnicima, kao što su predaja obrazaca PDV-a, PDV-k, Prijava poreza na dobit, obrazaca ID i IDD i slično.

Prisutnim poduzetnicima predstavljana je zakonska regulativa u RH koja regulira e-poslovanje te ostali e-servisi koji stoje poduzetnicima na raspolaganju kao što su e-Regos, e-Zdravstveno, e-Mirovinsko, e-Carina i e-Katastar. Na kraju radionice poduzetnici su i sami mogli isprobati mogućnosti koje im pružaju e-servisi kroz  praktičnu vježbu na računalima.

e-servisi1 e-servisi2e-servisi3e-servisi4

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci