18 srp 2012

POZIV ZA PRIJAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U PROGRAM EUROSTARS

Eurostars program za istraživanje i razvoj zajednička je inicijativa EUREKA-e i Europske komisije kojim upravlja EUREKA program.

Obzirom na dugogodišnje uspješno postojanje EUREKA-e Europska komisija odlučila je dati doprinos razvojnim aktivnostima malih i srednjih poduzeća na način da sudjeluje u sufinanciranju do 25 % od javnog udjela sufinanciranja.

Program je namijenjen malim i srednje velikim poduzećima koji se bave razvojno –istraživačkim aktivnostima.

Ne postoje tematska ograničenja, a projekti se mogu aplicirati za bilo koje tehnološko područje pod uvjetom da imaju civilnu svrhu te da obuhvaćaju razvoj novog proizvoda, procesa ili usluga.

Kao i kod individualnih EUREKA projekata osnovni kriterij sudjelovanje je minimalno dvije zemlje članice, a nositelj projekta treba biti istraživačka tvrtka, dok ostali partneri mogu biti mala i srednje velika poduzeća. Najmanje 50% aktivnosti treba provoditi partner malo ili srednje poduzeće.

Projekti se prijavljuju isključivo preko jedinstvenog internetskog sučelja na http://www.eurostars-eureka.eu.

Rok za prijavu na natječaj je do 20. rujna 2012. godine.

Za dodatne informacije možete se obratiti u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Florijanski trg 4, 48000 Koprivnica, na broj telefona 048/621-978 te na e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci