05 lip 2012

ODRŽAN TREĆI RADNI SASTANAK INICIJATIVE ZA OSNIVANJE LOKALNE AKCIJSKE GRUPE – LAG-a PODRAVINA

U cilju nastavka i inteziviranja aktivnosti oko osnivanja LAG-a Podravina, u utorak, 05. lipnja 2012. godine u prostoru Gradske vijećnice Grada Đurđevca održan je treći radni sastanak inicijative za osnivanje Lokalne akcijske grupe – LAG Podravina kojem su prisustvovali predstavnici osam jedinica lokalne samouprave, Koprivničko-križevačke županije i PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja za promicanje i provedbu razvojnih aktivnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Radni sastanak je otvorio zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije gospodin Darko Sobota, pozdravio prisutne te izrazio punu podršku osnivanju LAG-a Podravina i naglasio važnost ovakvih inicijativa koje okupljaju javni, gospodarski i civilni sektor sa svrhom razvoja ruralnih područja.

Pregled dosadašnjih aktivnosti inicijative za osnivanjem LAG-a Podravina iznijela je gospođa Melita Birčić, ravnateljica PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja koja će pružiti stručnu i tehničku pomoć u provedbi daljnjih aktivnosti osnivanja LAG-a Podravina.

Gospodin Franjo Babić ispred PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja predstavio je nedavno objavljeni Pravilnik o provedbi Mjere 202 – „Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja” unutar IPARD programa., a koja je namjenjena sufinanciranju rada LAG-ova kroz dvije Podmjere 202.1 – Stjecanje vještina, animiranje stanovnika LAG područja i Podmjere 202.2. – Provedba lokalnih strategija razvoja. Objava natječaja od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju za Mjeru 202. očekuje se u zadnjem kvartalu 2012. godine.

Nakon kratke rasprave dogovorene su daljnje aktivnosti kao što je informiranje i uključivanje civilnog i gospodarskog sektora na području obuhvata LAG-a Podravina, kako bi se LAG Podravina što prije registrirao kao udruga što je preduvjet za javljanje na očekivani natječaj.

lag 1    lag 2    lag 3

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci