18 tra 2012

„POTRAGA ZA PARTNERIMA“ U OKVIRU PROGRAMA „ERASMUS ZA PODUZETNIKE POČETNIKE“

Program Erasmus jedan je od programa za cjeloživotno učenje, koji u Republici Hrvatskoj provodi Agencija za mobilnost i programe EU.

U okviru ovog programa objavljen je natječaj „Erasmus za poduzetnike početnike”.

Cilj ovog natječaja je pomoći novim poduzetnicima u stjecanju iskustva i znanja te u širenju mreže poznanstava učenjem od iskusnih poduzetnika koji vode malo ili srednje poduzeće u nekoj od zemalja članica programa. Natječaj je namijenjen posredničkim organizacijama (intermediary organisation) koje lokalno vode ovaj program mobilnosti.

Posrednička organizacija sudjeluje u organizaciji razmjene, odnosno rada poduzetnika početnika od 1 do 6 mjeseci u tvrtci iskusnog poduzetnika u nekoj od zemalja članica EU, te na taj način potiče: razmjenu iskustava između poduzetnika početnika i postojećih poduzetnika, pristup novim tržištima i potencijalnim poslovnim partnerima, umrežavanje između poslovnih ljudi i između malog i srednjeg poduzetništva.

Tip organizacije prijavitelja: posredničke institucije mogu biti komore, inkubatori, poduzetnički centri i druge institucije koje pružaju potporu poduzetništvu.

Iznos sufinanciranja EU: korisnicima je na raspolaganju ukupan indikativni iznos od 3.100.000 EUR, a visina pojedinačnih potpora bit će 180.000 EUR za partnerstva odnosno 150.000 EUR za pojedinačne prijavitelje.

Rok za prijavu projektnih prijedloga je 31. svibnja 2012. godine.

Sukladno ovom javnom pozivu Europska komisija poziva posredničke organizacije koje su zainteresirane da se uključe u Program Erasmus za poduzetnike početnike 2012 i da posjete web stranicu http://ec.europa.eu, popune dokument pod nazivom „Potraga za partnerima” i pošalju ga Europskoj komisiji, koja će ga zatim objaviti tako da i ostale organizacije koje su zainteresirane za partnerstva mogu imati pristup ovim informacijama.

Organizacije koje će se naći na popisu, moći će se kontaktirati s ciljem uspostavljanja partnerstva/konzorcija.

Liste prijavitelja od prethodnih godina možete pronaći na web adresi http://ec.europa.eu/enterprise

Za sve informacije o natječaju slobodno se obratite u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja na broj telefona 048/621-978 ili putem e-maila: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci