05 tra 2012

MINISTARSTVO BRANITELJA OBJAVILO JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA RJEŠAVANJA PRISTUPAČNOSTI OBJEKTIMA OSOBA S INVALIDITETOM

Ministarstvo branitelja objavilo je javni poziv za sufinanciranje projekata rješavanja pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom, sredstvima državnog proračuna Republike Hrvatske u 2012. godini na području Republike Hrvatske.

Predmet Javnog poziva je sufinanciranje građevine javne ili poslovne namjene, njenog djela ili opreme (rampa, stubište, dizalo, vertikalno podizna platforma, koso podizna sklopiva platforma, ulazni prostor, WC, kupaonica, učionica, ulaz u vodu na plaži i na bazenu, orijentacijski plan za kretanje u građevini, stajalište i peron, parkirališno mjesto), sredstvima Državnog proračuna u 2012 godini.

Sufinanciranje će se temeljiti na raspoloživim sredstvima osiguranim u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2012. godinu.

Pristupačnost, unaprjeđenje pristupačnosti i jednostavna prilagodba pristupačnosti osigurava se obveznim projektiranjem i izvođenjem građevina na način da sadrže obvezne elemente pristupačnosti i/ili da udovoljavaju uvjetima uporabe pomagala osoba s invaliditetom na način i u slučajevima propisanim Pravilnikom o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti (NN 151/05).

Zahtjev za sufinanciranje prilagodbe građevine po ovom javnom pozivu mogu podnijeti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje djeluju na području Republike Hrvatske.

Javni poziv otvoren je do 02. svibnja 2012. godine.

Cjelokupan tekst natječaja možete pronaći na web stranici Ministarstva branitelja http://www.branitelji.hr/aktualni-natjecaji/javni-poziv-za-sufinanciranje-projekata-rjesavanja-pristupacnosti, a za sve ostale informacije obratite se u PORU Razvojnu agenciju Podravine i Prigorja, Braće Radić 2/1, 48000 Koprivnica ili na broj telefona 048/621-978 te e-mail: [email protected].

Print Friendly, PDF & Email

Povezani članci